Published On: joi, Sep 1st, 2016

Un dealer de etnobotanice brailean a ajuns dupa gratii / Procurorii DIICOT au confiscat 100 de plicuri de substante interzise in valoare de 15.000 de lei

Vinerea trecuta, Georgel Simion, in varsta de 28 de ani, din municipiu a fost retinut pentru 24 de ore la propunerea procurorilor Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – DIICOT (Biroul Teritorial Braila). Acesta este cercetat pentru "efectuare fara drept de operatiuni cu produse stiind ca acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, in forma continuata, prevazuta si pedepsita de art. 16 alin. (1) din Legea nr. 194/2011 (republicata), cu aplicarea art. 35 alin. (1) Cod penal, pe o durata de 30 zile, incepand cu data de 27 august 2016 si pana la data de 25 septembrie 2016, inclusiv".

Tanarul a fost retinut pentru posesie si trafic de etnobotanice si risca intre 6 luni si 3 ani de inchisoare sau amenda penala. Desi putea sa faca apel pentru a constesta mandatul de arestare preventiva, acesta a acceptat decizia judecatorilor.

Surse judiciare au precizat pentru Obiectiv Vocea Brailei ca, in ziua de 25 august 2016, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Braila l-au prins in flagrant pe braileanul Georgel Simion undeva in municipiul Constanta, in timpul unei tranzactii "de zile mari". Braileanul de 28 de ani contactase un dealer local de la care achizitionase 100 de plicuri de substante psihotrope (etnobotanice).

Braileanul a sustinut in fata anchetatorilor ca a primit gratuit cele 100 de plicuri cu etnotobanice, desi pretul lor pe piata ajunge la 15.000 de lei, pentru consumul propriu. Totusi, procororii sustin ca exista probe care demonstreaza ca tanarul dorea sa vanda pliculetele tinerilor din Braila.

Ancheta procurorilor DIICOT este in plina desfasurare.

 

Comentarii

comentariu

About the Author