Published On: mar, Sep 27th, 2016

Un copil de 8 luni a murit in spital la numai cateva ore de la internare

Azi-noapte, in jurul orei 1.30 un copil de 8 luni a murit in spital, dupa numai cateva ore de la internare.

Reporterii nostri au mers la fata locului, iar pacientii au povestit cele intamplate. Copilul avea numai 4 kg la cele 8 luni, buzele vinete si alb la fata. Baietelului i s-a facut rau de duminica, insa a fost internat la sectia de Pediatrie – Terapie Intensiva abia luni seara si nu mai primise tratamentul recomandat de medici.

Alina Neacsu, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Braila, ne-a relatat ca starea de sanatate a copilului s-a agravat pe fondul unor malformatii cardiace diagnosticate de la varsta de o luna de medicii de la Spitalul Clinic de Urgenta Marie Curie, iar o infectie respiratorie i-a pus capat. De asemenea, copilul nu era la prima sa internare, acesta a avut nenumarate episoade de disfunctii respiratorii. Pe fondul marformatiilor cardiace mult prea complexe si din cauza varstei mult prea fragede, medicii de la Marie Curie nu au putut sa intervina chirurgical, astfel i-au dat tratament acasa, pe care se pare ca nu l-a primit dupa cum a fost prescris.

De precizat ca baietelul a ajuns la spital cu malnutritie, mai traziu decat trebuia si fara sa mai fi primit tratamentul dat de pediatrii de la Bucuresti.

Trupul neinsufletit al copilului a fost dus la medicina legala pentru a se identifica cauza exacta a mortii.

Comentarii

comentariu

About the Author