Published On: mar, Sep 6th, 2016

Trei soferi au iesit la drum lung fara sa detina permise de conducere

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au depistat trei conducatori auto care au incalcat prevederile legale in domeniul circulatiei pe drumurile publice.

Ieri, in jurul orei 11.10, in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor de control pentru trecerea frontierei, pentru a intra in tara, cetateanul din R. Moldova Alexei P., in varsta de 30 de ani, conducand un autoturism marca Volkswagen Passat, inmatriculat in Lituania.

Cateva ore mai tarziu in acelasi punct de trecere a frontierei de la granita de est s-a prezentat cetateanul din R. Moldova Eugeniu G., in varsta de 31 de ani, conducand un autocamion marca DAF, inmatriculat in Republica Moldova.

La solicitarea politistilor de frontiera de a prezenta la control permisele de conducere, persoanele in cauza  nu au putut prezenta documentele, fapt pentru care au fost efectuate verificari specifice in urma carora s-a stabilit ca Alexei P. nu a obtinut niciodata dreptul de a conduce autovehicule, iar Eugeniu G. avea permisul de conducere suspendat pentru producerea unui accident rutier care s-a soldat cu victime.

Tot in Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei cetateanul roman Alexandru C., in varsta de 27 ani, domiciliat pe raza judetului Iasi, conducand un autoturism marca Volkswagen Passat, inmatriculat in Bulgaria.

Cu ocazia controlului, politistii de frontiera au observat ca barbatul vorbeste incoerent, emanand totodata o puternica halena alcoolica, fapt pentru care a fost condus la sediul Serviciului Politiei Rutiere Iasi, unde a fost testat alcoolscopic, rezultand o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur in aerul expirat. Ca urmare, tanarul a fost condus la Spitalul de Urgenta “Sf.Spiridon” Iasi, in vederea recoltarii de probe biologice.

In cele trei cazuri, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de  conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de catre o persoana care nu poseda permis de conducere,  conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al carei permis i-a fost retras sau anulat ori careia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendata sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule in Romania si de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 mg/l alcool pur in sange.

Comentarii

comentariu

About the Author