Published On: joi, Sep 15th, 2016

Trei batrane din Braila si-au dat economiile unor escroci care s-au folosit de metoda “Accidentul” pentru a le pacali / Teparii a adunat peste 10.000 de lei in doar doua zile

Sirul sesizarilor a inceput in cursul diminetii de duminica, 11.09.2016, cand o batrana, in varsta de 91 de ani, din municipiul Braila, a sunat la politie informand ca a fost inselata prin metoda „Accidentul”. Femeia le-a relatat politistilor ca a fost sunata pe telefonul fix de catre o persoana necunoscuta, care s-a dat drept fiul sau, i-a spus ca a facut un accident si are nevoie de suma de 12.000 lei pentru a fi operat. De asemenea, pretinsul fiu i-a spus batranei ca va trimite pe cineva sa ia banii, asa ca, la scurt timp, aceasta a iesit la poarta, unde s-a intalnit cu un barbat necunoscut, caruia i-a dat toti banii pe care ii avea, respectiv 5.000 lei. Abia dupa ce a dat banii, a luat legatura cu adevaratul fiu, care i-a spus ca nu a fost implicat in niciun accident, asa ca si-a dat seama ca a fost inselata si a sunat la politie. 

La scurt timp, in cursul aceleiasi zile, un barbat din municipiul Braila a sesizat politistilor faptul ca mama sa, in varsta de 71 de ani, a fost inselata prin metoda „Accidentul”, cu suma de 2.700 lei. Infractorii au actionat dupa acelasi scenariu.

Ultima dintre cele trei persoane lasate de escroci fara economii a fost o braileanca in varsta de 84 de ani. Aceasta a fost sunata, in cursul zilei de 12.09.2016, de un barbat care s-a recomandat a fi politist si i-a comunicat ca fiica sa a fost victima unui accident rutier si este internata in spital in stare grava. Discutia telefonica a continuat cu un pretins medic, care a convins-o sa-i trimita 3.000 lei, reprezentand contravaloarea interventiei chirurgicale pe care urma sa o suporte fiica sa.

Astfel, la locuinta batranei s-a prezentat o persoana care s-a dat drept asistent medical si careia aceasta i-a inmanat suma de 3.000 lei. Si de aceasta data, persoana inselata a luat legatura cu fiica sa, pentru a verifica vestea implicarii intr-un accident, abia dupa ce a ramas fara bani. 

Tot despre implicarea fiilor lor in accidente rutiere au fost anuntate, de catre pretinsi politisti, alte doua brailence, de 72 si 70 de ani, ambele din municipiul Braila. Acestea si-au pastrat calmul, au verificat informatiile primite si au realizat ca se incerca pacalirea lor, astfel ca au anuntat politia.  

Comentarii

comentariu

About the Author