Published On: joi, Sep 29th, 2016

SPECIALISTII CONFIRMA FURTUL INTELECTUAL

Site-ul plagiate.ro: „Confirmam plagiatul procuroarei Laura Codruta Kovesi… Opere autentice preluate in mod uzual fara citare si delimitare a paragrafelor… Rezultatele analizei ar fi urmat sa fie incluse in Indexul Operelor Plagiate in octombrie… Solicitam retragerea imediata a titlului de doctor in drept acordat prin fals procuroarei”. Ministresa Raluca Pruna este indicata de plagiate.ro printre autorii din care s-ar fi inspirat Kovesi.

kovesi 3Inca o veste proasta pentru Laura Codruta Kovesi (foto centru). La cateva ore dupa ce deputatul Sebastian Ghita a mers la Parchetul General pentru a marturisi ca a participat in mod direct la falsificarea Raportului Tehnic de Expertiza intocmit de Comisia Tehnica a Consiliului National de Etica in cazul tezei de doctorat al sefei DNA, Asociatia clujeana Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR), care administreaza site-ul plagiate.ro si detine Indexul Operelor Plagiate din Romania, confirma furtul intelectual si solicita retragerea imediata a titlului de doctor in drept dobandit de Laura Codruta Kovesi, in 2011, pe vremea cand detinea functia de Procuror General al PICCJ.

Asociatia GRAUR, autointitulata „prima institutie a societatii civile specializate si calificate in identificarea si publicarea operelor plagiate”, precizeaza in comunicatul emis marti seara, 27 septembrie 2016, ca, la sesizarea presei, a realizat „documentarea si constatarea faptica a suspiciunii de plagiat multiplu” in lucrarea sefei DNA si ca „rezultatele analizei ar fi urmat sa fie incluse in Indexul Operelor Plagiate de la adresa www.plagiate.ro in luna octombrie 2016”.

Totodata, plagiate.ro solicita „retragerea imediata a titlului de doctor in drept acordat prin fals procuroarei Laura Codruta Kovesi”, precum si „sanctionarea drastica si exemplara a tuturor persoanelor care au contribuit la masluirea si la ascunderea unor probe evidente cu scopul favorizarii faptasei”.

Potrivit plagiate.ro, sefa DNA s-ar fi inspirat inclusiv dintr-o lucrare care o are drept coautoare pe ministresa Justitiei Raluca Pruna.

Iata comunicatul emis marti seara, 27 septembrie 2016, de Asociatia GRAUR:

„Confirmam plagiatul procuroarei Laura Codruta Kovesi

Comunicat de presa – Cluj-Napoca la 27 septembrie 2016

In calitate de depozitar si constructor al Indexului Operelor plagiate in Romania, in calitate de prima institutie a societatii civile specializate si calificate in identificarea si publicarea operelor plagiate, confirmam ca la sesizarea presei am realizat documentarea si constatarea faptica a suspiciunii de plagiat multiplu realizat in lucrarea

KOVESI, Laura Codruta Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal. Teza de doctorat. Conducator stiintific: Prof.univ.dr. Viorel Pasca. Timisoara: Universitatea de vest. 2011.

Rezultatele analizei ar fi urmat sa incluse in Indexul Operelor Plagiate de la adresa www.plagiate.ro in luna octombrie 2016.

Mentionam ca plagiatul are ca opere autentice preluate in mod uzual fara citare si delimitare a paragrafelor preluate precum si prin preluare fara prelucrare personala cel putin:

1. DRAGOMAN, Ion si CIOROBEA, Aurel-Mihail. Lupta societatii organizate impotriva criminalitatii organizate. Buletinul Universitatii Nationale de Aparare 'Carol I'. nr. 2/2007, p. 7-25.

2. MATEUT, G., RUDICA, T., PETRESCU, V.E., ONU, N.S., DUBLEA, A., LUCA, S., IOVU, D., TARNICERIU, R.D., GAFTA, G.L., LUCA, C., PRUNA, R.A., Traficul de fiinte umane – infractor, victima, infractiune. Iasi: Asociatia Alternative Sociale. 2005.

3. ALBU, Petru. Crima organizata in perioada de tranzitie – o amenintare majora la adresa securitatii internationale. Bucuresti: Editura Ministerului Internelor si Reformei Administrative. 2007.

Avand in vedere caracterul cu totul special al acestui plagiat solicitam retragerea imediata a titlului de doctor in drept acordat prin fals procuroarei Laura Codruta Kovesi si sanctionarea drastica si exemplara a tuturor persoanelor care au contribuit la masluirea si la ascunderea unor probe evidente cu scopul favorizarii faptasei.

Asociatia Grupul pentru Reforma si Alternativa Universitara (GRAUR) Cluj-Napoca”

Reluam integral denuntul deputatului Sebastian Ghita in cazul tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, depus in aceeasi zi la PICCJ:

„Domnule Procuror General,

Subsemnatul Sebastian Ghita, domiciliat in (…), doresc sa formulez urmatorul denunt vizand fapte de o gravitate exceptionala in care sunt implicati inalti functionari ai statului roman.

In cursul anului 2012, am participat in mod direct la redactarea in fals, fara respectarea prevederilor legale, a Raportului Tehnic de Expertiza intocmit de Comisia Tehnica a Consiliului National de Etica in cazul tezei de doctorat Laurei Codruta Kovesi.

Detin date si dovezi care demonstreaza ca aceasta comisie nu s-a intalnit niciodata, iar redactarea in fals a raportului s-a facut cu implicarea unor inalti demnitari ai statului si cu stiinta Laurei Codruta Kovesi.

Declar ca voi pune la dispozitia procurorului desemnat de catre dumneavoastra toate datele, documentele si informatiile care sa ateste modul in care s-a actionat pentru ascunderea adevarului privind plagiatul din cadrul tezei de doctorat a Laurei Codruta Kovesi.

Sebastian Ghita

27.09.2016”

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-