Published On: vin, Sep 16th, 2016

Procuroarea DNA Florentina Mirica a facut o gafa monumentala in Rechizitoriul Oprea – DIPI

A deconspirat numele denuntatorului sub acoperire. Turnatorul din DIPI, caruia i s-a acordat statut de martor sub acoperire, a fost demascat la filele 9 si 58 din Rechizitoriu, ca fiind ofiterul Cosmin Botila, seful structurii de control din DIPI. Daca cineva va da cu masina peste "martorul protejat", cine va raspunde pentru protectia asigurata de DNA? 

Asa se intampla cand se fac dosare fuga-fuguta, in doar trei luni, ca sa se satisfaca ambitiile politico-judiciare ale DNA, parchet care s-a transformat intr-o cooperativa de intrecere socialista, in care principala preocupare e cum sa asigure spectacole judiciare televizate zi de zi si cum sa raporteze bilanturi anuale cat mai triumfale, cu cati ministri, parlamentari, magistrati, oameni de afaceri sau inalti functionari a bagat la zdup!

mirica_piedVestita procuroare Florentina Mirica (foto) adusa in urma cu cativa ani de la Parchetul Judecatoriei Buftea, direct la DNA la marea coruptie, a comis o gafa de proportii in Rechizitoriul din 10 mai 2016 prin care i-a trimis in judecata pe fostul vicepremier si ministru de Interne Gabriel Oprea, alaturi de alti fosti sefi din MAI – DIPI (serviciul de informatii al Internelor). Rechizitoriul 20/P/2016 a fost “verificat” si contrasemnat de seful Sectiei I al DNA Gheorghe Popovici, cunoscut ca un procuror ratangiu, plin de achitari, dar mare admirator al muncii Florentinei Mirica.

Denuntatorul deconspirat dupa ce a cerut statut de martor amenintat si protejat

Mai precis, inca de la fila 2 a rechizitoriului, Florentina Mirica “verificata” de seful ei Gheorghe Popovici, a explicat faptul ca dosarul 20/P/2016 s-a constituit ca urmare a denunturilor a trei lucratori din DIPI, care au solicitat si au primit din partea procurorilor DNA statutul de martor cu identitate protejata, pentru a se elimina riscul ca viata ori integritatea lor fizica sa fie pusa in pericol. Identitatea protejata s-a acordat ca urmare a solicitarii exprese a celor trei denuntatori din DIPI, care s-au temut ca vor deveni tinta razbunarilor daca li se va afla identitatea reala.

La fila 2 din rechizitoriu (vezi facsimil 1), procuroarea Florentina Mirica “verificata” de seful ei Gheorghe Popovici, a specificat: “Prezentul dosar s-a constituit in baza denunturilor penale formulate de trei functionari din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – Departamentul de Informatii si Protectie Interna, cu pseudonimele 'Ionescu Claudiu', 'Mihalcea Ionel' si 'Manea Victor', care au solicitat si au primit acordarea statutului de martor amenintat si protejarea datelor de identitate (filele 57-68 volumul I), fapte pentru care urmarirea penala a fost urmarita prin Ordonanta din 19.01.2016 (filele 1-3, volumul I)”.

Pana aici totul a fost foarte profesionist. Ce sa vezi insa, la fila 58 din rechizitoriul lui Mirica “verificat” de seful ei, se specifica: “Din declaratiile colaboratorilor sub acoperire 'Mihalcea Ionel', 'Botila Cosmin' si 'Manea Victor', care se coroboreaza cu notele de constatare si rapoartele de control intocmite de Comisia de control al fondurilor operative…. principalele nereguli constatate in cheltuirea fondurilor operative ale DIPI au fost urmatoarele:…”

Iata cum, in loc de martorul sub acoperire 'Ionescu Claudiu' de la fila 2 din rechizitoriu, la fila 58 de rechizitoriu acesta a devenit Cosmin Botila – personaj real, seful structurii de control intern a DIPI.

Chiar si pe internet se gasesc destule dovezi despre ofiterul DIPI Cosmin Botila. Acesta apare in Armagedonul Doi si'un Sfert” care a fost publicat in toata presa in 2013, ca fiind fost consilier al sefului DIPI de atunci Gelu Oltean. De asemenea, numele lui Cosmin Botila apare si pe lista partilor din dosarul 3566/2/2007 al Curtii de Apel Bucuresti, care a facut obiectul articolului din ZIUA intitulat “Prostia Doi si'un Sfert” in care in timpul ministeriatului de la Interne a lui Cristi David, imediat dupa plecarea de la conducerea unitatii secreta a chestorului Virgil Ardelean, zis “Vulpea”, sute de angajati ai DIPI au dat ministerul in judecata pentru neplata primelor de vacanta si a salariilor restante, deconspirandu-se voluntar si prosteste in masa, prin publicarea numelor reclamantilor pe listele ECRIS de la instanta.

Deconspirarea "martorului acoperit” s-a facut si dupa functia detinuta, la fila 9 din rechizitoriu

Dar gafele nu se opresc doar aici. La fila 9 din rechizitoriu, se afirma despre martorul-denuntator cu identitate protejata ce functie are in cadrul DIPI: “In prealabil l-a convocat pe 'Ionescu Claudiu', seful Sectorului Control din DIPI…. 'Ionescu Claudiu' a declarat ca desi lucreaza de la absolvirea Academiei de Politie in aceeasi institutie, atat in calitate de ofiter operativ, cat si de sef al structurii de control a DIPI nu a luat cunostiinta de existenta vreunui control operativ pe linia de cheltuire a fondurilor operative…”

Cum vi se par aceste lucruri? Nu ne ramane sa ne intrebam cum a fost posibil ca distinta procuroare Florentina Mirica sa faca o asemena incurcatura de borcane? Asteptam reactia acesteia, daca va binevoi sa ne-o ofere.

Pana atunci ne intrebam ce se va intampla daca, de exemplu, cineva va da cu masina peste ofiterul Cosmin Botila sau acesta va pati "o nefacuta", ca urmare a acestei deconspirari? Cine va raspunde?

Amintim ca impotriva procuroarei Florentina Mirica Inspectia Judiciara a declansat verificari disciplinare in urma plangerilor facute de fostul ministru de Interne Petre Toba si fostul sef al DIPI Rares Vaduva, privitoare la inserarea in Rechizitoriul 20/P/1996 de date clasificate cu nivel secret de stat.

sursa luju.ro

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-