Published On: lun, sept. 5th, 2016

Proasta functionare a filtrelor de la maternitate este cauzata de CUP Braila, iar lipsa lor este vina conducerii SJU Braila, sustine dr. Florin Tovarnac

In ultimele zile s-a tot discutat despre lipsa filtrelor de apa de la sectia de neonatologie a Maternitatii Braila si despre cum nou-nascutii prematuri sunt spalati cu apa nesterila. In urma articolelor publicate, conducerea Maternitatii a adus justificari potrivit carora filtrele de la sectia de neonatologie nu functioneaza la capacitate maxima din cauza calitatii apei, astfel scazand debitul acesteia, fara ca nimeni sa isi asume raspunderea, in incercarea de a da vina pe CUP Braila, afirmand ca “apa e mal”. Realitatea contrazice insa spusele dr. Florin Tovarnac, coordonatorul Maternitatii. Conform ultimului raport emis pe data de 31 iulie de catre CUP Dunarea, calitatea apei din municipiul Braila este in conformitate cu Legea 458/2002 republicata pentru indicatorii prevazuti in lege la sectiunea “monitorizare de control”. Mai mult, intr-o misiva adresata ziarului nostru, dr. Florin Tovarnac amesteca de-a valma probleme personale, medicale si politice cerand, in concluzie, un raspuns din partea CJ Braila, fapt care a determinat conducerea editoriala a ziarului nostru sa nu-i publice creatia literara, pentru ca, din concluzia ei, reiese ca nu noi eram "andrisantii".

“Sunt filtre, numai ca acestea se uzeaza mai repede” este declaratia conducerii SJU Braila. Dr.Florin Tovarnac sustine ca ar fi cerut filtre, dar ca nu le-a primit insa. Spusele sefilor SJU sunt echivalente cu lipsa acestora, insa argumentul legat de proasta functionare din cauza calitatii apei nu sta in picioare.Prin urmare, situatia ramane neclarificata si mai ales neasumata, ceea ce arata ca Spitalul Judetean de Urgente Braila chiar are nevoie de o alta conducere.

Comentarii

comentariu

About the Author

-