Published On: joi, Sep 8th, 2016

Politistii au pus biciul pe operatorii de maxi-taxi

Politistii braileni au verificat peste 200 de autovehicule destinate transportului public de persoane si au aplicat 50 de sanctiuni contraventionale, in urma unei actiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere grave. In perioada 05-06 septembrie, Directia Rutiera din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane a coordonat, la nivel national, o actiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, in special, din cauza nerespectarii normelor rutiere de catre conducatorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane.

In cadrul activitatilor desfasurate, politistii au verificat 212 autovehicule destinate transportului de persoane si au constatat 50 de abateri, pentru care au aplicat amenzi in valoare totala de 24.300 de lei.

Astfel, transportatorilor de persoane le-au fost aplicate 6 sanctiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteza, 2 pentru conducerea vehiculelor sub influenta alcoolului, 8 pentru opriri neregulamentare, 5 pentru transport de persoane in plus, 3 pentru ca au condus un autovehicul cu defectiuni tehnice.

Concret in ziua de 5 septembrie, politistii l-au depistat in trafic, pe Soseaua Focsani, din Braila, pe un barbat de 43 de ani, din municipiul Braila, in timp ce conducea microbuzul aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice. Valoarea indicata de aparatul etilotest cu care a fost testat a fost de 0,15 mg/l alcool pur in aerul expirat. In aceeasi, dar pe raza orasului Ianca, pe un barbat de 40 de ani, din orasul Pantelimon, judetul Ilfov, in timp ce conducea autovehiculul fiind sub influenta alcoolului. In urma testarii cu aparatul etilotest a rezultat ca avea in aerul expirat o concentratie alcoolica de 0,11 mg/l.

Cei doi conducatori auto au fost sanctionati contraventional, cu suma de 1.125 de lei, fiecare, conform O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, si le-au fost retinute permisele de conducere, pe o perioada de 90 de zile.

Comentarii

comentariu

About the Author