Published On: joi, Sep 29th, 2016

Plafonul pentru Programul Prima Casa a fost suplimentat cu 500 de milioane de lei

Miercuri, intr-o sedinta, Guvernul a dispus suplimentarea fondului pentru pentru Programul Prima Casa, pentru acest an cu inca 500 de milioane de lei.

”In cadrul proiectului de act normativ supus aprobarii se propune suplimentarea cu 500 milioane lei a plafonului total al garantiilor care pot fi emise in anul 2016 in cadrul Programului Prima casa. Necesarul de plafon a fost estimat in functie de datele privind volumul solicitarilor aflate in diverse stadii de aprobare si pre-aprobare, care exced disponibilul ramas neutilizat din sumele alocate”, se arata in nota de fundamentare a proiectului de hotarare de Guvern.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a spus pentru Mediafax ca o alta modificare vizeaza posibilitatea de a se acorda promisiuni de garantare si pentru achizitia unei noi locuinte, tinand cont de faptul ca beneficiarii care au achizitionat sau construit o locuinta prin program pot achizitiona o noua locuinta, cu conditia ca aceasta sa fie cu o suprafata utila sau o valoare mai mare in raport cu prima.

Plafonul a mai fost suplimentat si in luna mai acestui ani, tot cu 500 de milioane de lei. In cadrul Programului, rata creditelor neperformante este de 0,3%, in totalul garantiilor acordate, pana in prezent fiind executate 475 garantii cu o valoare de 40,5 milioane lei.

 

Comentarii

comentariu

About the Author