Published On: lun, Sep 12th, 2016

Olguta Crivat: “La Spitalul Judetean nu se dau spagi la angajare”

Zilele trecute, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Braila, Mihail Iugulescu a facut anuntul conform caruia, directorul de ingrijiri medicale, Olguta Crivat nu va mai fi presedinte al comisiilor de concurs organizate la nivelul unitatilor spitalicesti. Astazi insa, in cadrul unei alte conferinte de presa, directoarea de ingrijiri a spus ca nu poate renunta la acesta responsabilitate, deoarece se afla in fisa postului, astfel, aceasta va fi in continuare presedinte al comisiilor de concurs. Intentia Olgutei Crivat, de a renunta la aceasta parte a functiei ei a fost cauzata dupa cum a declarat de suspiciunile potrivit carora angajarile la Spitalul Judetean se fac in urma spagilor.

“Eu nu respect decat atributiile din fisa de post si ceea ce scrie legea. In contractul de administrare pe care il am cu managerul spitalului si n fisa de post este precizat foarte clar ca am obligatia de a indeplini toate atributiile ce-mi revin, printre care si organizarea de concursuri pentru personalul care imi intra in subordine”, a declarat Olguta Crivat, directoare de ingrijiri a Spitalului Judetean de Urgenta Braila.

Intrebata in nenumarate randuri despre spagile luate la angajarile personalului, aceasta a declarat si a redeclarat ca pe mandatul ei nimeni nu a luat spaga si nimeni nu a incercat sa dea spaga, ci, angajarile s-au facut in urma concursurilor, care “bineinteles nu aveau cum sa fie masluite, dat fiind faptul ca subiectele erau propuse de comisia de concurs inainte cu o ora de examen si ca nimeni nu avea voie sa iasa afara: “Nu s-au dat niciodata spagi pe mandatul ,meu… S-au dat spagi in trecut, dar nu pe mandatul meu, motiv pentru care am si actionat in consecinta si este un dosar la parchet (…) Nu pot dezvalui numele acestor persoane, deoarece am incetini ancheta. Functiile s-au luat in urma concursurilor promovate (…) Propunerile pentru subiectele de concurs se aduceau pe loc de membrii comisiei, inainte cu o ora de concurs …  nu aveau cum sa afle candidatii subiectele”

Olguta a mai declarat ca aceste zvonuri sunt cauzate de candidatii care nu au luat examenele si sunt bazate pe frustrari, tinand cont faptul ca nimeni nu i-a adus plangeri: “La nivelul spitalului nu s-au inregistrat plangeri si nici nu am fost contactata de organele abilitate”.

In cadrul aceleiasi conferinte, directorul de ingrijiri a declarat ca va da in judecata doua persoane care au comentat la un articol, spunand ca aceasta ar lua spaga: “Azi am intalnire cu un avocat si voi da in judecata doua persoane care m-au denigrat in comentariile unui articol din presa scrisa, motiv pentru care ii voi da in judecata. De cand sunt director de ingrijiri, pe mandatul meu nu s-au luat spagi”

Comentarii

comentariu

About the Author