Published On: vin, Sep 2nd, 2016

Nou-nascutii braileni sunt spalati cu apa nesterila ? Iugulescu pentru Infobraila: Nu sunt filtre! / Iugulescu pentru Obiectiv: Sunt filtre!

tovarnac_florin_masina

Mai multi cititori s-au adresat ziarului nostru sustinand ca au aflat de la rudele internate la Maternitatea Braila ca nou-nascutii  din sectorul de neonatologie sunt spalati cu apa nesterila, ceea ce contravine celor mai elementare norme medicale. Mamele spun ca asistentele apropiate managerului Florin Tovarnac le-au confirmat lipsa filtrelor.

Informatia a circulat prin toate redactiile brailene, ziaristii incercand in nenumarate randuri sa sa ia legatura cu doctorul Florin Tovarnac (vezi foto), care ocupa nu numai functia de manager al maternitatii, ci si pe cea de director medical al Spitalului Judetean de Urgente Braila. In cele din urma, presa a reusit sa-l contacteze pe managerul Mihail Iugulescu, care se afla chiar langa Florin Tovarnac si pe care l-a intrebat daca are filtre la neonatologie, iar raspunsul acestuia transmis prin Iugulescu a fost ca nu are, conform inregistrarii detinute de Infobraila.

De altfel, dr. Tovarnac nu se afla joi la serviciu, functia de director medical fiind mai putin importanta decat odihna de dupa o garda (pe care nu stim cum a putut-o face fiind si director medical) si o pomana de la care a plecat injurand pentru ca ziaristii au indraznit sa intrebe cu ce se ocupa directorul medical si unde este acesta.

Intrebat despre aceasta situatie, consilierul judetean, Catalin Iordache, membru in Comisia Administrativa  a Spitalului Judetean a declarat: "Faptul ca nu exista filtrele este un lucru foarte grav, pentru ca nou-nascutii pot fi imbolnaviti chiar in spital. In ciuda faptului ca ginecologul Florin Tovarnac se lauda cu realtiile lui sus puse, acest lucru nu-l poate clarifica decat avand un minim de bun simt si de onoare in a-si prezenta imediat demisia".

De asemenea, deputatul liberal, Vasile Varga a fost contactat telefonic, pentru a fi informat despre aceasta situatie, iar acesta a afirmat ca: "Daca lipsesc aceste filtre este foarte grav". Mai mult de atat, intrebat, daca dr. Tovarnac ar trebui sa lase pe altcineva in locul sau, dat fiind faptul ca are doua functii in spitale diferite, motiv pentru care i-a scapat aceasta problema din vedere, a raspuns scurt: "Sigur".

Curios, Iugulescu a declarat intr-un fel pentru ziarul Infobraila si total diferit pentru cotidianul Obiectiv. Poate noua conducere a spitalului va fi una in masura sa ofere declaratii adevarate sau macar sa minta la unison! Asta cu lucruri marunte, nu cu viata pacientilor, chiar daca ei sunt abia veniti pe lume!

 

Comentarii

comentariu

About the Author