Published On: vin, Sep 16th, 2016

Ion Rotaru despre concursul pentru posturile de directori din invatamant: “E o gresala majora de management, pentru care ministrul ar trebui sa isi dea demisia”

Astazi, in cadrul conferintei de presa, presedintele PSD, Ion Rotaru a declarat ca ministrul invatamantului ar trebui sa isi dea demisia pentru gresala de management comisa, ce a dus la situatia in care concursul de numire a directorilor din invatamant va fi sustinut in luna octombrie. Motiv pentru care anul scolar va fi perturbat. Mai mult, nu toti cei care vor concura pe post au primit in timp util bibliografia sau planul de management, semn ca doar unii dintre concurenti au sanse sa castige acest concurs.

“Ne-am dori cu totii ca in scoli sa se ocupe posturile de directori pe baza de concurs. S-a perpetuat o practica care a fost contraproductiva. O idee buna, necesara, pusa in practica prost. Nu inteleg de ce toata vacanta de vara nu au organizat acest concurs…O organizezi la o luna dupa inceperea anului scolar?! E o perturbare a anului scolar, iar faptul ca este facut in pripa si nepregatit, cred ca dovedeste neprofesionalism si o anumita graba de a face un lucru de dragul de a-l face si nu de a-l face temeinc, ca acest lucru sa genereze partea pozitiva pe care o asteapta toata lumea. Metodologia a fost elaborata foarte tarziu, bibliografia de asemenea, inteleg din ce spune domnul primar ca planul de management nu prea este pus la dispozitia celor care ar trebui sa concureze si atunci ne ducem iar in zona in care se pare ca vor fi avantajati doar cei care beneficiaza de informatii, care au fost cumva pregatiti (…) Ar fi trebuit ca acest concurs sa se desfasoare in perioada de vacanta. Este o gresala majora de management, pentru care ministrul ar trebui sa isi dea demisia. Vrem concurs, dar nu oricum", a declarat senatorul, Ion Rotaru.

Comentarii

comentariu

About the Author