Published On: joi, Sep 15th, 2016

Intruchiparile Chirei Chiralina vor fi amplasate pe Bulevardul Independentei

Simpozionul de Sculptura a luat sfarsit si toate sculpturile asteapta doar sa fie amplasate pe locurile stabilite. Din fericire, se pare ca munca celor implicati nu a fost in zadar, dat fiind faptul ca edilul-sef al municipiului dar si presedintele Consiliului Judetean au fost de-a dreptul incantati de rezultate, afirmand ca sculpturile de anul acesta sunt superioare celor de anul trecut, dat fiind faptul ca au fost sculptate in marmura si ca isi merita locul de onoare. Astfel, cei doi sefi ai Brailei si-au exprimat dorinta ca si anul viitor sculpturile sa se faca tot in marmura.

“Vreau sa ii felicit pe cei care au participat la aceasta editie si pe cei care s-au implicat. Aceast Simpozion are o valoare net superioara primului… Poate si datorita materialului in care au fost realizate statuile, pentru ca marmura da prestanta, dar poate si pentru ca de la an la an vin oameni din ce in ce mai implicati, mai atasati de cultura, cu o viziune noua in ceea ce priveste realizarea acestor statui. Cred ca este o reusita. Acum suntem intr-un stadiu avansat pe de o parte, dar in urma pe partea celalalta, legata de amplasarea lor. Poate ca ar trebui sa mai schimbam locatiile. Statuile acestea sunt mult mai reusite din punctul meu de vedere decat cele din prima editie si poate ca ar trebui, pe acestea, sa le expunem mai central, mai vizibil”, a declarat Dragomir.

Mai mult de atat, la cerere, una dintre sculpturi va fi amplasata in fata luceului “Panait Cerna”, iar restul vor fi amplasate in loc de promenada pe bulevard.

Castigati vor fi si elevii Liceului de Arta “Hariclea Darclee”, nu numai sculptorii sau cetatenii braileni care vor trece pe bulevard si se vor putea bucura de arta. Chiriac a spus intr-o conferinta de presa recenta, ca bucatile de marmura nefolosite vor fi date elevilor de la Liceul de arta pentru a face prqactica si pe astfel de materiale si de ce nu, daca vor iesi mai frumoase, poate vor fi si ele expuse pe viitor.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author