Published On: mar, Sep 27th, 2016

HC Dunarea Braila a surclasat, in fata propriilor suporteri, campioana Romaniei si detinatoarea Ligii Campionilor, CSM Bucuresti

hc_dunarea_vs_csm_bucuresti_infobrailaHC Dunarea Braila a invins campioana Romaniei si detinatoarea Ligii Campionilor in fata propriilor suporteri, fiind prima echipa care castiga in fata bucurestencelor dupa ce acestea au cucerit Liga Campionilor.

Daca la inceputul sezonului CSM parea desprinsa ca si campioana in acest sezon al Ligii Nationale, dupa desfiintarea rivalei din ultimele doua sezoane, HCM Baia Mare, Dunarea Braila a reusit o surpriza imensa in fata a peste 2.000 de spectatori care au umplut pana la refuz Sala Sporturilor din Braila si in acest moment arata ca o echipa care ii poate pune mari probleme campioanei pe parcursul acestui sezon.

Vedetele de la campioana Europei au fost practic ridiculizate de niste jucatoare care si-au dorit mult mai mult victoria. Acest lucru s-a vazut pe teren, gazdele luptand cu dintii pentru fiecare minge spre deosebire de bucurestence, carora le-a lipsit atitudinea.

Debutul partidei a inceput cu CSM Bucuresti la conducerea partidei, iar dupa cinci minute campioanele conduceau cu 5-1 si pareau sa se indrepte spre o victorie facila. Brailencele nu au renuntat la lupta si incet au recuperat avansul luat de CSM Bucuresti. In minutul 16 brailencele au reusit sa egaleze la 8. Echilibrul s-a mentinut pana la finalul primei parti, cand tabela de marcaj arata 12-12.

La vestiare Costica Buceschi si-a mobilizat jucatoarele exemplar, iar a doua partea a jocului a fost la discretia brailencelor. Impinsa de la spate de peste 2.000 de suporteri, brailencele au preluat conducerea jocului iar in minutul 37, Dunarea Braila se desprinse la 4 goluri, scor 17-13. Pana la finalul partidei HC Dunarea a reusit sa pastreze avansul, iar Timea Tatar a inchis tabela de marcaj, cu cinci secunde inainte de final, scor 30-27.

Dupa aceasta victorie superba reusita de elevele lui Buceschi, HC Dunarea Braila s-a instalat in fotoliul de lider, cu patru victorii, din tot atatea reusite si pare una dintre echipele care poate emite pretentii pentru titlul de campioana. In urmatoare etapa Braila va infrunta in deplasare, formatia Danubius Galati, care inca nu a reusit sa castige, dupa primele patru etape.

HC Dunarea Braila: Bianca Tiron -8 goluri, Timea Tatar -7, Aneta Udristioiu -5, Ana-Maria Tanasie -3, Gabriela Perianu -3, Natasha Krnici -2 (ambele de la 7 m), Alexandra Orsivschi -1 si Andreea Lipara -1. In poarta Elena Voicu a avut 15 parade reusite, printre care si o aruncare de la 7 metri. Au mai jucat: Cristina Gheorghe, Gabriella Szucs, Madalina Zamfirescu.

CSM Bucuresti: Martin Berenguer – 6 goluri (3 de la 7 m), Mehmedovic -5, Jorgensen -5 (1 de la 7 m), Gullden -3 (1 de la 7 m), Lobach -2, Manea -2, Torstensson -1, Bazaliu -1, Ayglon Saurina -1, Curea -1.  

Comentarii

comentariu

About the Author