Published On: mar, sept. 13th, 2016

Guvernul propune schimbari radicale pentru RCA. Afla care sunt principalele modificari

Scandalul RCA a ajuns pe masa Guvernului. Executivul intentioneaza sa modifice legea RCA printr-o Ordonanta de Urgenta, dupa ce transportatorii au blocat  principalelor drumuri din tara. Proiectul pastreaza propunerile patronatelor din transport, dar nu va duce la scaderea preturilor asigurarilor.

In schimb, actul propune calcularea asigurarii in functie de accidente pe care masina le-a avut in ultimii 5 ani si plata in rate a politei.

SCHIMBARI PRECONIZATE:

– Polița de asigurare va fi calculata dupa istoricul de accidente pe care masina le-a avut in ultimii 5 ani.

– Se poate asigura o asigurare pe o perioada de la o luna la 12 luni.

– RCA-ul se va putea plati in rate.

– Despagubirile se vor deconta in 40 de zile in loc de 10, ca in prezent. Si la persoane fizice in limita la un milion de euro.

– Se poate face asigurare si pe mai puțin de o luna daca esti exportator.

"Din informatiile noastre, Guvernul Romaniei are in intentie sa dea OUG pentru modificarea legii RCA si intelegem ca s-au pastrat in continut si propunerile facute de patronate. Daca informatiile noastre sunt corecte, conform celor discutate in data de 3 august, Executivul ar trebui sa-si declare public intentiile, dupa ce a intrat in posesia ultimului raport al ASF", anunța intr-un comunicat Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR).

Sursa: antena3.ro

Comentarii

comentariu

About the Author