Published On: vin, Sep 2nd, 2016

Guvernul a decis: 50.000 de euro pentru o afacere romanilor care se intorc in tara

Romanii plecati la munca in strainatate se pot intoarce acasa. Guvernul ofera 50.000 de euro romanilor din diaspora dar si studentilor care au studiat peste hotare si au ramas acolo. Bani pentru a-si deschide o afacere in Romania. Mai mult de atat, acestia vor beneficia in plus de consultanta si training, pentru a-si pune afacerea pe picioare.

Initiativa a fost luata din februarie, iar consultatiile publice pe marginea acestui subiect se vor face luna aceasta, dupa cum a declarat Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.

“Inca din februarie am cautat sa cream un program care sa atraga potentiali antreprenori romani care au deja experienta in strainatate. Am decis la nivel de Guvern sa implementam acest program cat mai repede, in aceasta toamna. Mizam pe o schema cu un buget total de 30 de milioane de euro din POCU (Programul Operational pentru Capital Uman ) prin care sa stimulam romanii din diaspora sa se intoarca prin investitii si antreprenoriat. Din punctul meu de vedere, este important, in primul rand, sa oferim nu doar granturi, ci si consultanta, training, cursuri pentru cei care vor beneficia de aceste granturi. In al doilea rand, este important sa promovam in mod onest aceste programe, intrucat am observat in piata ca increderea in stat si administratie a romanilor plecati este foarte redusa si ei au senzatia ca li se iau bani, nu li se dau”, a declarat secretarul de stat,pentru Agerpres.

Programul de acordare a banilor pentru antreprenoriat va fi implementat de Ministerul Fondurilor Europene, avand la dispozitie 30 de milioane de euro.

Comentarii

comentariu

About the Author