Published On: lun, Sep 12th, 2016

GALERIE FOTO / UPDATE: Batrana din satul Guliaca, care si-a dat foc, a murit pe patul de spital

UPDATE: Batrana din satul Gulianta care din pricina singuratatii si-a turnat motorina pe haine si si-a dat foc, a murit, azi noapte in sectia Terapie a Spitalului Judetean.

Astazi dimineata, o femeie de 84 de ani din Gulianca, comuna Salcia Tudor, si-a dat foc in curtea casei, dupa ce a amenintat mai multe zile la rand ca va apela la acest gest.

In acest moment femeia se afla in terapie intensiva cu arsuri pe o suprafata de peste 50% a corpului si urmeaza sa fie transferat la o unitate spitaliceasca de specialitate, dat fiind faptul ca starea de sanatate a batranei este precara. Mai mult de atat, medicii braileni s-au confruntat cu lipsa locurilor pentru pacienti la spitalele de specialitate din Bucuresti, in momentul in care au cerut transferul.

“Astazi, in jurul orei 12.00, s-a prezentat la sectorul de urgente al Spitalului Judetean Braila, in partea de resuscitare, o pacienta in varsta  de 84 de ani, pentru o arsura post-combustionala cu arsuri pe o suprafata de peste 50 % din suprafata corpului. Pacienta a fost intubata, s-au facut toate manevrele necesare in momentul in care se prezinta la UPU. In acest moment este in blocul operator, in sala de operatii, unde este evaluata de chirurgul plastician, pentru a i se identifica toata zona corporala afectata, dradul si tipul arsurii. Prognosticul este putin favorabil. Se tenteaza ca pacienta sa fie transferata intr-o clinica de specialitate, dar pana in acel moment va ramane internata in sectia de terapie intensiva a Spitalului Judetean de Urgente Braila sub controlul direct al medicilor din terapie intensiva. La spitalele de specialitate din Bucuresti unde s-a incercat transferarea pacientei, se confrunta cu o lipsa a locurilor pentru acest tip de pacienti. Acum se incearca la Iasi si, eventual, in ultima etapa, raman Targu-Mures si Cluj. Orase in care sunt centre angrenate in acest program special pentru arsuri”, a declarat Alina Neacsu, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author