Published On: lun, Sep 26th, 2016

GALERIE FOTO: Politia Romana a organizat campania „Verde la educatie pentru circulatie” / Zeci de copii braileni au participat la lectiile politistilor

Zeci de copii si parinti au participat, sambata, in Braila, la un curs de educatie rutiera, sustinut de Politia Romana. Aproximativ 90 de copii, din municipiul nostru, au avut ocazia sa invete cum pot deveni pietoni exemplari.

In ziua de 24 septembrie, la nivel national, Politia Romana a organizat cea de-a patra editie a campaniei de educatie rutiera „Verde la educatie pentru circulatie”. Astfel, copiii, cu varste intre 3 si 12 ani, au fost invitati sa participe, in sectoarele special amenajate din parcarile magazinelor Lidl din municipiul Braila, societate partenera in proiect, pentru a invata de la politisti cum pot deveni pietoni exemplari. Alaturi de parinti, cei mici au aflat de la politisti ce reguli de circulatie trebuie sa respecte pe drumul catre scoala, locul de joaca sau catre casa, inclusiv semnificatia semnelor de circulatie.

In cadrul activitatilor desfasurate au fost organizate orasele miniaturale, unde copiii au aplicat cele invatate de la politisti, pentru a demonstra ca pot deveni pietoni responsabili. Cei mai tineri participanti la trafic au fost rasplatiti cu premii si cu materiale informative privind regulile de circulatie.

Constientizarea de catre copii si parinti a importantei cunoasterii si respectarii regulilor de circulatie rutiera este un factor important, care contribuie, pe termen lung, la scaderea numarului de accidente rutiere.

Comentarii

comentariu

About the Author