Published On: mie, Sep 14th, 2016

Experienta presedintelui CJ, Iulian Chiriac ca si secretar de stat poate fi benefica Brailei

Brailenii il stiu pe Francisk Iulian Chiriac ca fiind presedintele Consiliului Judetean, stiu ce proiecte a inceput si ce vrea sa faca in continuare. In cadrul unui amplu interviu, Iulian Chiriac ne spunea ca vrea sa ramana in memoria brailenilor cu un spital la standarde europene, ca doreste sa il reabiliteze, insa ce nu stiu brailenii, este motivul pentru care acersta este principalul sau obiectivul si cu ce bagaj vine din trecut pentru a aduce acest aport Brailei.

Inainte de a fi numit presedinte al Consiliului Judetean, Chiriac a fost secretar de stat la Ministerul Sanatatii din martie 2013, alaturi de Raed Arafat, iar in timpul mandatului sau a ajutat si Braila pe parte de sanatate, fiind coordonator al achizitiilor publice.

“In primul rand, eu am lucrat cu patru ministri. Faptul ca am rezistat acolo atat timp, denota ca am dat dovada de seriozitate si de profesionalism. Am incercat cat am putut sa ajut si Braila, atat cat mi-a permis legea cu bani pentru spital, cu anumite proiecte…Am coordonat partea de achizitii publice unde impreuna cu echipa de acolo…si pana la urma e meritul echipei, nu al meu personal, anul trecut am facut achizitie pe medicamentele pentru HIV SIDA si tuberculoza, medicamente pe care s-au dus 30 de milioane de euro . Am inceput un alt proiect pe care i l-am predat actualului ministru, pentru ca am plecat. Este vorba de o strategie pentru achizitie centralizata pentru primele 10 molecule pentru medicamentele oncologice.

Am avut sub patronajul meu sindicatele si patronatele in relatie si am incheiat contractul colectiv de munca pe anul 2015 si am lasat si anul 2016 in picioare, iar apoi oamenii stiau exact care sunt drepturile si obligatiile lor”, a declarat acesta.

Mai mult, Iulian Chiriac se poate lauda cu o echipa sudata pe care a lasat-o in urma sa, motiv pentru care tindem sa credem ca ar putea sa reuseasca acelasi lucru si la Braila.

“Am avut inspectia sanitara de stat unde incepusem o reorganizare a inspectiei, dar tot asa am lasat-o pe parcurs si imi pare rau ca daca mai erau cateva luni ajungeam si acolo la niste rezultate foarte bune, cu anumite atributii…daca stiti, pe timpul mandatului meu s-au intamplat foarte multe lucruri (colectiv) unde lucrurile nu se intamplau exact cum ar fi trebuit sa se intample. Si incercam prin anumite metotde, prin  anumite acte normative de a pune anumite lucruri in ordine. Pe unele le-am reusit, pe altele nu. In primul rand, cred ca si aprecierea angajatilor m-a ajutat, ca am avut toata deschiderea fata de ei si de aici si aprecierea lor”, a adaugat presedintele Consiliului Judetean.

Comentarii

comentariu

About the Author