Published On: mie, Sep 28th, 2016

Epidemie de rujeola din cauza nevaccinarii / Trei copii sub un an au murit

In Romania se inregistreaza o epidemie de rujeola, anunta Ministerul Sanatatii. In primele opt luni ale acestui an, Romania a inregistrat 675 de cazuri confirmate de rujeola in 23 de județe, iar trei copii au murit. Comparativ cu anul 2015, cresterea este uriasa: anul trecut au existat doar sapte cazuri confirmate de rujeola si niciun deces, potrivit Ministerului Sanatatii.

Institutia condamna in cei mai duri termeni campaniile iresponsabile impotriva vaccinarii copiilor.

 „Acesti copii au murit inutil si fara sens. Intr-o comunitate cu acoperire optima a vaccinarii, toti copii sub 1 an sunt protejati de asa numitul efect de protectie de grup. Mai simplu, cei trei copii decedati ar fi putut fi protejati prin neaparitia rujeolei la copiii mai mari, trecuti de varsta de vaccinare, daca acestia ar fi fost vaccinati”, noteaza Ministerul Sanatatii.

Distribuția cazurilor pe județe: – la granita dintre judetele Bistrița Nasaud si Cluj (219 cazuri) – in județul Mures (145 cazuri) – in județul Arad (113 cazuri din care 2 decese la copii cu varsta sub 1 an) – in județul Timis (71 cazuri din care 1 deces la copil cu varsta sub 1 an) – in județul Suceava (27 cazuri) – in județul Brasov (33 cazuri) – in județul Salaj (7 cazuri) – in județul Hunedoara (14 cazuri) – in județul Caras – Severin (13 cazuri) – in județul Alba (3 cazuri) Cazuri sporadice de rujeola au fost confirmate la persoane nevaccinate / incomplet vaccinate din Bucuresti (4 cazuri) si din județele:

Cazuri sporadice de rujeola au fost confirmate la persoane nevaccinate / incomplet vaccinate din Bucuresti (4 cazuri) si din județele: – Bacau (3 cazuri) – Bihor (1 caz) – Constanța (3 cazuri) – Dambovița (2 cazuri) – Giurgiu (1 caz) – Mehedinți (1 caz) – Neamț (2 cazuri) – Olt (2 cazuri) – Sibiu (3 caz) – Vaslui (1 caz) Cazuri sporadice inseamna cazuri care nu pot fi legate intre ele in numar ce minimum trei. Pana in luna august, inclusiv in regiunile afectate, au fost recuperați la vaccinare 573 de copii cu varste intre 1 – 15 ani.

Conform datelor Directiei de Sanatate Publica (DSP) Braila pana in acest moment nu a fost inregistrat niciun astfel de caz si nu exista nicio suspiciune. De la inceputul anului si pana in luna august au fost vaccinati doar 32% copiii catagrafiati (lot de baza si restantieri), iar circa 1.500 de copii sunt in pericol de imbolnavire, deoarece nu au fost imunizati.

Comentarii

comentariu

About the Author

-