Published On: mar, Sep 13th, 2016

Dupa o reabilitare care a durat sase ani, Maternitatea Braila a devenit una dintre cele mai moderne din tara

Dupa ce s-au lucrat peste sase ani la reabilitarea maternitatii, fiind una dintre cele mai ample lucrari de reabilitare derulate in ultimii ani la Braila, Maternitatea Braila a devenit una dintre cele mai moderne din tara si cu siguranta cea mai moderna din sud-estul tarii. Proiectul de reabilitare s-a intins pe sase ani si a costat aproximativ 27 de milioane de lei, adica in jur de 6 milioane de euro. 

In cadrul acestui proiect a avut loc reabilitarea spatiilor spitalicesti si dotarile la nivel de functionalitate. Ma refer aici la dotare cu ventilatie, clima, cu gaze medicale, fluide, cu instalatie de supraveghere centrala foc si fum si paza, instalatie video. Aveam cumparate o parte din dotari, paturi, incubatoare, mese de operatie, am mai cumparat si acum diverse lucruri, lampile din salile de operatie sunt noi, partea de sterilizare a aerului e noua”, a declarat managerul Spitalului Judetean de Urgenta Braila, Mihai Iugulescu.

Dupa cresterea confortului din Maternitate si imbunatatirea calitatii serviciilor numarul de femei internate a crescut substantial, comparativ cu anul trecut.

Avem aparatura necesara pentru a identifica retinopatia de prematuritate, care este o afectiune extrem de grava si cu un potential de invaliditate foarte mare pentru copiii atat de mici. Este un plus al acestei maternitati, care se face exclusiv la Braila in zona de sud-est a Romaniei”, a punctat directorul adjunct al spitalului, dr. Alina Neacsu.

Comentarii

comentariu

About the Author