Published On: vin, sept. 9th, 2016

Dragomir despre scandalul de la Politia Locala: “Comisia nu trebuie sa-l faca raspunzator pe cel mai mic, scos tap ispasitor”

Astazi, in cadrul conferintei de presa, presedintele Partidului Social Democrat, Ion Rotaru a spus ca ar trebui regandit statutul functionarilor publici, precum angajatii Politiei Locale si ca ar trebui sanctionati si de altcineva, avand in vedere ca la ora actuala, primarul nu poate demite niciun functionar public, iar in acest caz, adjunctul Hahui nu are de cine sa fie tras la raspundere.

“E o situatie nefireasca, o situatie care nu ar trebui sa se intample. Eu cred ca fiecare cadru are o responsabilitate si ar trebui sa isi manifeste atributiile si intrebuintarile pe care le are pe tot palierul. Poate fi privita ca un fapt banal, dar am inteles ca s-a tot repetat (…) A minimaliza un asemenea gest, este un aspect care tine de responsabilitatea cadrului de conducere…daca tot ai facut o prostie, asuma-ti raspunderea…Cred ca daca primarul i-a cerut sa isi dea demisia, ar fi un gest de normalitate. Cred ca ar trebui regandita procedura, pastrand toate drepturile pe care le au functionarii publici, dar sa existe posibilitatea de a fi sanctionat…dupa toate cercetarile si probele obtinute”, a declarat Rotaru.

Chiar daca deocamdata primarul nu poate interveni in cazul functionarilor publici, cu atat mai putin sa ii demita, edilul-sef a tinut sa precizeze ca in lege sun prevazute anumite sanctiuni, in functie de gravitatea problemei ce pot duce pana la demiterea persoanei in cauza.

“Exista la nivelul primariei o comisie, am avut ieri o discutie cu domnul secretar pentru actualizarea celor care fac parte din aceasta comisie. In decursul zilei de astazi vom avea finala componenta acestei comisii, din care primarul nu va face parte (…) Aceasta comisie nu trebuie sa-l faca raspunzator pe cel mai mic, fiind un fapt repetitiv. Nu consider ca trebuie sa raspunada acarul Paun (…) Statutul functionarului public este unul nediscutabil, prevazut de lege si acolo sunt anumite sanctiuni, care se pot lua in functie de gravitatea faptei, ce poate ajunge pana la retinerea drepturilor salariale pe un timp sau chiar demiterea persoanei”, a adaugat Dragomir.

Comentarii

comentariu

About the Author