Published On: mar, Sep 13th, 2016

Doi barbati au fost prinsi in timp ce furau mai multe tone de seminte de floarea soarelui, ziua in amiaza mare, din barjele acostate in Portul Braila

La sfarsitul saptamanii trecute, un echipaj din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Braila, planificat sa execute misiune de supraveghere la malul stang al fluviului Dunarea, au observat in zona kilometrului fluvial 168, in apropierea unei barje ancorate in Dana 39 din Bazinul Docuri Braila, o ambarcatie in care se aflau doua persoane de sex masculin, a caror prezenta in zona li s-a parut suspecta. Pentru efectuarea unor verificari specifice, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, lucratorii nostri au solicitat barbatilor sa traga barca la mal, dar acestia au schimbat directia de deplasare catre malul drept al fluviului Dunarea, incercand astfel sa fuga.

La scurt timp politisti de frontiera din cadrul aceluiasi sector au intervenit cu o ambarcatie rapida de tip Harpoon si au reusit oprirea barcii in care erau cei doi barbati.

Politistii au procedat la legitimarea persoanelor, stabilind ca acestea sunt cetatenii romani Mihaita C. , in varsta de 48 de ani si Petrus S., in varsta de 36 de ani, ambii domiciliati in Braila. In urma verificarilor efectuate si din declaratiile barbatilor politistii de frontiera au stabilit faptul ca barca era incarcata cu 1.840 kilograme de floarea soarelui, pe care cei doi le-au sustras prin taierea si ruperea sistemelor de inchidere a capacelor de vizitare a barjei in apropierea careia au fost observati.

Cateva ore mai tarziu, politistii de frontiera din cadrul aceluiasi sector care desfasurau o misiune specifica pe fluviul Dunarea cu o ambarcatie rapida de tip Harpoon au descoperit, in apropierea aceleiasi barje, doua barci abandonate care erau incarcate cu 700 kilograme de floarea soarelui, sustrase din acelasi loc si prin aceeasi metoda.

Politistii de frontiera braileni efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat, au retinut cele trei barci, in valoare de 3.200 lei, in vederea continuarii cercetarilor si au predat intreaga cantitate de floarea soarelui, in valoare de 3.600 lei, proprietarului barjei, o societate comerciala.

Comentarii

comentariu

About the Author