Published On: mar, Sep 27th, 2016

Dacia Unirea Braila sustinuta de Consiliul Judetean Braila si Federatia Romana de Fotbal a demarat proiectul “Fotbalul juvenil brailean – educatie prin sport”

Dacia Unirea Braila ajutata de Consiliul Judetean Braila si Federatia Romana de Fotbal a demarat ieri proiectul “Fotbalul juvenil brailean – educatie prin sport” si a pornit “Caravana Fotbalului Brailean”.

ETAPA 1

Prima oprire a avut loc la ora 11.00 la Scoala Generala din Ciresu, acolo unde peste 200 de copii i-au primit cu mult entuziasm pe oamenii de fotbal. Echipa scolii din localitate a disputat o partida amicala cu Juniorii C ai profesorului Catalin Teodor.

La actiunea de ieri au fost prezenti toti antrenorii din cadrul clubului Dacia Unirea Braila – Alin Panzaru, Vasile Darie, Adrian Baldovin, Costel Rosu, Laurentiu Ivan, Victor Olenic, Catalin Teodor, alaturi de Seful Centrului de Copii si Juniori – Octavian Stamate, stafful administrativ – Sorin Frunza, Valentin Avramescu si Vasile Popa si reprezentantul Federatiei Romane de Fotbal – Miodrag Belodedici.

La finalul actiunii, copii de la Scoala Generala din Ciresu au fost premiati cu mingi de fotbal, rechizite si postere inscriptionate cu echipa noastre, bucuria lor fiind de nepretuit ca au jucat alaturi de legendele Miodrag Belodedici si Sorin Frunza.

caravana_fotbalului_brailean-3

ETAPA 2

Dupa Ciresu, urmatoarea oprire a fost scoala Mihail Kogalniceau din Brailita, unde s-a ajuns in jurul orei 14:00. Aici elevii claselor V-VIII au trait cu adevarat programul “scoala altfel”. Aici echipa de fotbal a scolii a disputat un meci impotriva Juniorilor C ai Daciei. Mai mult in echipa scolii au jucat si Miodrag Belodedici, Sorin Frunza si Costel Rosu.

Pe langa evenimentul recreativ, antrenorii Daciei au inceput deja actiunea de scouting, iar cei mai buni dintre copii vor fi selectionati in Academia de Fotbal Dacia Unirea Braila. Caravana nu se opreste aici! Urmatoare destinatii ale caravanei fiind localitatile Stancuta si Sutesti, iar scolile din municipiu care se vor bucura de prezenta noastra vor fi din Lacu Dulce si Chercea.

caravana_fotbalului_brailean-2

“Ma bucur sa vad copiii jucand fotbal, de aceea am acceptat cu placere invitatia clubului Dacia Unirea. Eu consider ca prin astfel de evenimente vom reusi sa smulgem copiii din fata calculatoarelor si sa-i readucem pe terenurile de sport, sa avem copii sanatosi in primul rand”, a declarat Miodrag Belodedici.

Comentarii

comentariu

About the Author