Published On: lun, Sep 26th, 2016

Brailenii vor scapa de puful de la plopi / Toti plopii din oras vor fi inlocuiti cu stejari, platani si tei

Share This
Tags

In aceasta perioada se desfasoara la nivelul intregului municipiu un amplu program de ecologizare demarat de Primarie. Acest program prevede si actiunea de taiere a celor peste 2.500 de plopi din oras, care vor fi inlocuiti cu stejari, platani si tei. Programul presupune toaletarea copacilor si a gardurilor vii, curatarea hatisurilor care sa gasesc printre foarte multe blocuri, taierea copacilor batrani si inlocuirea acestora cu puieti, inclusiv din specii scumpe si protejate.

In viitorul apropiat, brailenii vor scapa de blestemul pufului de plop, care sufoca orasul in fiecare primavara si le creaza probleme grave celor care sunt alergici. Primaria a pus deja drujbele pe plopii batrani din oras, care, la furtunile puternice, mai si cadeau pe cate o casa sau pe masini. Pana in acest moment au fost taiati 21 dintre cei 2.500 de plopi din municipiu, insa administraţia locala spera ca in scurt timp toti acesti arbori cu probleme sa fie taiati si inlocuiti cu stejari, platani, tei.

Actiunea a inceput in cartierul Ansamblul Buzaului, urmand sa continue in Radu Negru, Bariera, Vidin, Obor si sa se finalizeze in primavara cu cartierul Hipodrom, in care exista cele mai multe spatii verzi si care au nevoie de o atentie deosebita.

Primarul Marian Dragomir sustine ca lucrarile ar decurge mult mai repede daca ar exista si oameni care sa se prezinte la concursurile organizate pentru cele 13 posturi de muncitor recent infiintate la Seroplant.

Comentarii

comentariu

About the Author