Published On: mar, Sep 6th, 2016

Actiunea “Blocada” s-a soldat cu amenzi de peste un milion de lei, date in perioada iulie-august

Politistii braileni au constatat 379 de infractiuni, au aplicat peste 4.000 de sanctiuni contraventionale si au retinut peste 140 de permise de conducere. In perioada iulie – august 2016, seful Politiei Romane, chestor de politie Bogdan Despescu a dispus ca, la nivel national, politistii sa desfasoare actiunea “Blocada”, la toate frontierele Romaniei.

Actiunea s-a desfasurat ca urmare a intensificarii tranzitului catre zonele turistice si localitatile de domiciliu ale cetatenilor romani care lucreaza in strainatate si a cresterii, implicit, a valorilor de trafic, in vederea diminuarii riscului rutier si fluidizarii circulatiei pe principalele drumuri nationale care fac legatura cu statele vecine.

Astfel, in luna august, in fiecare zi, au actionat 100 de politisti braileni de ordine publica, de la rutiera, de investigatii criminale, de la investigarea criminalitatii economice, transporturi, din cadrul formatiunii de arme, explozivi si substante periculoase si luptatori de interventie rapida, desfasurand 160 de activitati specifice.

S-a actionat prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulatie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteza, a regulilor privind efectuarea depasirilor si a celor privind acordarea prioritatii de trecere a vehiculelor si pietonilor, precum si pentru identificarea si sanctionarea conducatorilor de autovehicule aflati sub influenta bauturilor alcoolice.

In aceasta perioada, politistii au constatat 379 de infractiuni (74 in flagrant), dintre care 307 de natura judiciara, 45 la regimul circulatiei rutiere si 4 la regimul armelor si munitiilor.

De asemenea, au fost aplicate 4.069 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 1.220.389 de lei, si au fost confiscate bunuri in valoare de 3.081 de lei.

Politistii au intervenit si au aplicat 779 de sanctiuni contraventionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea si linistea publica prevazute de Legea 61/1991 pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice, 6 sanctiuni pentru fapte prevazute de Legea 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

In urma celor 143 de filtre rutiere instituite, politistii braileni au aplicat 3.135 de sanctiuni, ca urmare a incalcarii normelor O.U.G. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, dintre care 10 pentru consum de alcool, 1.199 pentru incalcarea regimului legal de viteza si 64 pentru nerespectarea regulilor privind depasirea.

Ca masura complementara, politistii au retinut 144 de permise de conducere, dintre care 11 pentru consum de alcool si 47 pentru viteza, si au retras 40 de certificate de inmatriculare.

Comentarii

comentariu

About the Author