Published On: mie, Aug 17th, 2016

Zilele Brailei din acest an au costat 200.000 de lei / Concertul Carla’s Dreams a facut ca Braila sa fie asaltata de turisti din alte judete

Ieri, in cadrul unei conferinte de presa Marian Dragomir a declarat ca bugetul pentru Zilele Brailei din acest an se ridica la aproximativ 200.000 de lei, comparativ cu anul trecut cand bugetul a fost de 160.000 de lei. Costurile puteau fi mai mici daca ziua de sambata, 13 august, nu ar fi fost declarata zi de doliu national, ceea ce a produs costuri suplimentare.

“In 2015, bugetul alocat a fost de 160.000 lei, iar pentru editia de acum suma va fi de maximum 200.000 lei. Inca nu s-a facut un calcul exact al costurilor. Daca nu am fi avut ziua de doliu national din data de 13 august,care ne-a determinat sa schimbam programul costurile ar fi fost mai mici. Faptul ca a trebuit sa amânam anumite reprezentatii, prelungind perioada de cazare a artistilor respectivi dar si a delegatiilor venite din partea oraselor din strainatate cu care suntem infratiti, a dus la o crestere a cheltuielilor.

In plus Primaria municipiului Braila a si incasat de la comerciantii de pe faleza putin peste 30.000 lei. Urmeaza ca zilele acestea sa tragem linia finala asupra costurilor, insa cel mai important lucru este ca intotdeauna administratia trebuie sa organizeze evenimente din care sa castige agentii economici din municipiu”, a declarat Marian Dragomir.

Mai mult, Dragomir a declarat ca in aceste zile de sarbatoare in Braila nu au mai existat locuri de cazare, municipiul fiind vizitat de foarte multi tineri din orasele vecine precum Galati, Buzau, Focsani, dar si de tineri din Bucuresti, Targu Mures si din Oltenia, in special pentru a lua parte la concertul Carla’s Dreams.

“Am intalnit tineri care nu erau din Braila. Nu a mai existat niciun loc de cazare in aceasta perioada, in Braila. Capacitatea hoteliera a fost ocupata in intregime. Nu au venit tineri doar din Galati, am intalnit persoane din Targu Mures, din zona Olteniei, chiar de la Bucuresti, de la Buzau”, a adaugat edilul-sef.

Comentarii

comentariu

About the Author