Published On: mar, Aug 30th, 2016

VIDEO / GALERIE FOTO: Fiul de 11 ani a lui Ionel Graur a fost batut cu bestialitate de un politist

Sambata, in jurul orei 14.00, pe strada Castanului din Braila, Serban Viorel, ofiter la Penitenciarul Braila a batut cu bestialitate un copil de 11 ani, crezand ca asa ii va face dreptate fiului sau. O cearta intre Darius, in varsta de 11 ani si fiul politistului, a facut ca barbatul, baut fiind, sa isi arate puterea intr-un mod brutal.

Oamenii care au auzit strigatele de ajutor ale copilului, au iesit in apararea lui si au surprins intreaga intamplare.

Potrivit martorilor oculari, politistul a folosit tehnici de imobilizare a infractorilor, tinandu-l jos cu mana la spate, in timp ce il lovea cu picioarele, dupa ce l-a urmarit cu masina si a incercat sa gaseasca locul potrivit. Din "nefericire" pentru barbat, camerele de supraveghere din zona, au surprins cateva dintre scenele de violenta, printre care si imagini cu oameni ce priveau inmarmuriti.

O localnica din zona, care-l cunostea pe Darius, pentru ca venea des la antrenamentele de fotbal ce se tineau la o sala de sport, din apropierea careia s-a si intamplat nefericitul eveniment, a vazut intreaga intamplare: “S-a auzit un scartait de masina, am zis ca a fost un accident si am iesit afara sa vad ce s-a intamplat…am auzit ca tipa si am zis ca se joaca. Fi-su statea pe o parte si taica-su l-a prins pe Darius. Il tinea cu mana la spate, l-a tarat, l-a trantit jos si l-a batut si cu pumnii, si cu picioarele, i-a dat in spate si copilu’ a strigat dupa ajutor. Treceau masini, dar niciunul nu s-a oprit sa-i dea o mana de ajutor. Ala care l-a batut e ditamai vlajganu… Copilu vine toata ziua la fotbal aici, e un copil cuminte, linistit…nu l-am vazut obraznic. Am inteles ca de frica, copilu' a facut pipi pe el noaptea in somn”.

La fata locului, a aparut un echipaj de politie, iar copilul, impreuna cu mama acestuia au mers la sectie pentru a face o sesizare. In urma acesteia, dosarul a fost transferat la Politia de Proximitate.

In ciuda sesizarilor facute, politistul a afirmat unor surse apropiate tatalui, ca nu ii poate face nimeni nimic, dat fiind faptul ca sotia acestui lucreaza la Ministerul Justitiei, motiv pentru care atat parintii, cat si copilul traiesc sub frica de a nu se repeta din nou cele intamplate. Mai mult de atat, Darius are nevoie acum de consiliere psihologica.

Precizam, ca in ziua cu pricina barbatul era imbracat in civil si ca era in stare de ebrietate, iar istoricul sau ne arata ca la fel ii teroriza si pe detinutii de la penitenciar, cu un limbaj ostil, un comportament abuziv si amenintari. Acesta a mai fost ofiter si la Penitenciarul pentru Tineri si Minori din Tichilesti, de unde se pare ca a invatat cum sa le dea o lectie copiilor.

 

 

 

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author