Published On: vin, Aug 5th, 2016

Situatie incredibila in Braila / Un barbat trebuie sa plateasca fostei sotii daune morale de 10.000 de lei, dupa ce a jignit-o pe Facebook

Un barbat din Braila care se afla in divort cu sotia trebuie sa achite acesteia suma de 10.000 de lei ca daune morale, dupa ce a jignit-o pe Facebook. Prima instanta a respins cererea reclamantei ca fiind neintemeiata, dar femeia nu s-a dat batuta si a mers mai departe. Asa ca aceasta s-a ales cu daune de 10.000 lei, decizie data de catre Tribunalul Braila, unde a ajuns dosarul.

“In cauza, tribunalul considera ca afirmatiile paratului pe facebook cu privire la pretinsa lipsa de moralitate a apelantei reclamante, expresiile indecente folosite, jignitoare sunt de natura sa aduca atingere onoarei si demnitatii acesteia.

Consecinta afirmatiilor jignitoare ale paratului este lezarea dreptului la imagine a reclamantei, drept fundamental ce este protejat atat de Constitutie, cat si de Codul Civil, motiv pentru care acesta va raspunde patrimonial pentru fapta sa ilicita.

Pentru ca dreptul la imagine este un drept nepatrimonial, instanta va acorda reclamantei o despagubire morala rezonabila potrivit cu consecinta faptei prejudiciabile a paratului, contextul in care a fost savarsita, calitatea pe care cele doua parti au avut-o.

Ca atare, retinand incidenta dispozitiile art. 1347 Cod civil, dar si art. 480 Cod procedura civila, apelul va fi admis cu consecinta schimbarii in tot a sentintei apelate si in rejudecare actiunea reclamantei va fi admisa in parte. (…)

Obliga paratul sa plateasca reclamantei suma de 10.000 lei, cu titlu de daune morale", este solutia data de Tribunalul Braila.

Comentarii

comentariu

About the Author