Published On: joi, Aug 4th, 2016

SANTAJUL DNA

Jurnalistul Ion Cristoiu acuza: „DNA, ca Politie Politica Prezidentiala, isi face jocurile politice in Romania de azi prin santajarea politicienilor cu dosare privind fapte din trecut… DNA practica de mult intoarcerea in trecut… Nu exista politician care sa nu fi primit bani de la oameni de afaceri… O Romanie in care cei mai multi dintre politicieni fac temenele DNA si mai ales Codrutei Kovesi in speranta ca vor scapa astfel nu vor avea probleme”

Jurnalistul Ion Cristoiu devoaleaza din nou practicele de de politie politica ale DNA-ului condus de Laura Kovesi. Intr-un editorial postat pe blogul – cristoiublog.ro –, in care comenteaza saltarea viceguvernatorului BNR Bogdan Olteanu, ziaristul constata ca „Politia Politica Prezidentiala”, mai exact DNA, isi face jocurile prin santajarea politicienilor cu dosare privind fapte vechi de mai multi ani.

In acest sens, Ion Cristoiu arata ca, in perioda de dupa decembrie 1989, nu exista politician care sa nu fi luat bani de la oameni de afaceri, bani care ajungeau de cele mai multe ori la partid. Astfel, jurnalistul subliniaza ca orice om politic din Romania poate fi incatusat pentru pretinse infractiuni comise cu ani in urma. Aceasta este de altfel si cauza pentru care cei mai multi dintre politicieni nu indraznesc sa spuna ceva de rau despre DNA si Laura Kovesi.

Iata un fragment din editorialul jurnalistului Ion Cristoiu, intitulat „Tresarirea de orgoliu a lui SOV ridica o intrebare legitima: Daca n-a facut nici un denunt, cum se explica bizareria ca nu e acuzat in Dosarul Bogdan Olteanu?”:

„Joi, 28 iulie 2016. Divizia Presa a Politiei Politice Prezidentiale a primit de la DNA, prin mecanismul ilegal, tolerat de CSM, o stire despre convocarea lui Sorin Ovidiu Vantu la DNA.

Pe vremuri, exista in manastiri o retea de copisti ai textelor din Antichitate.

Nu de putine ori, copistii mai puneau de la ei la cate ceva.

Asa s-a intamplat si cu stirea despre convocarea lui Sorin Ovidiu Vintu.

Copiind-o, multe site-uri, au pus de la ele cate ceva in stirea despre convocarea lui SOV.

Asa se face ca pana spre dimineata zilei de vineri, cand pe toate computerele a prins sa zburde Comunicatul DNA, convocarea lui SOV a fost astfel descrisa de presa noastra libera si de SOV, acum ca l-au mai infundat o data:

'Sorin Ovidiu Vintu a fost adus, joi dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, cu o autospeciala din Spitalul Penitenciar Rahova, unde a fost incarcerat in urma cu sase zile. Fostul mogul a fost condamnat, din nou, saptamana trecuta, la sase ani si doua luni de inchisoare in dosarul Petromservice. Potrivit unor surse judiciare, Vantu ar fi facut un denunţ, iar numele vehiculate ar fi ale lui Calin Popescu Tariceanu si Bogdan Olteanu. Mai precis Sorin Ovidiu Vintu ar fi denuntat ca i-a dat lui Calin Popescu Tariceanu un million de euro prin intermediul lui Bogdan Olteanu pentru a-l numi pe Liviu Mihaiu Guvernator al Deltei Dunarii'

La lectura stirii, ceva m-a facut sa tresar.

Nu, n-a fost vorba de bizareria care e dezgroparea unui fapt din 2008, de acum opt ani.

DNA practica de mult intoarcerea in trecut.

In perioada postdecembrista, nu exista politician care sa nu fi primit bani de la oameni de afaceri. Unii, putini, pentru ei. Altii, cei mai multi, pentru partid. Promovarea in partid si dupa alegeri in Guvern depindea si de banii negri adusi Partidului pentru campania electorala. O parte dintre acesti bani ajungeau la presa, in conditiile in care multe ziare si televiziuni nu reuseau sa supravietuiasca din publicitate.

Orice politician din Romania poate fi inhatat de DNA pentru fapte comise cu ani in urma.

In aceste conditii, DNA, ca Politie Politica Prezidentiala, isi face jocurile politice in Romania de azi prin santajarea politicienilor cu dosare privind fapte din trecut. Ce politician nu se stie cu musca pe caciula?!

N-a fost vorba nici de o noua lovitura de imagine data lui Calin Popescu Tariceanu prin rostogolirea numelui acestuia in stiri false date Diviziei Presa de Politia Politica.

M-a facut sa tresar noua si incredibila ipostaza in care se infatisa opiniei publice SOV:

Cea de denuntator de ultima speta.

Sau, mai precis, de tip care, pentru a-si usura soarta de puscarias, admite sa devina turnator.

Dupa ce-a iesit din prima parte a inchisorii, SOV s-a manifestat, pe Facebook, drept un neimblanzit, un tip pe care dosarele abatute asupra sa nu-l incovoaie.

Citindu-l, preluat de intreaga presa, multi il priveau cu o admiratie secreta.

Sa fi facut puscarie si sa stii ca te pot incatusa, din nou si sa nu taci din gura, ci dimpotriva sa te zbarlesti la cei de care depinde libertatea ta, asta da demnitate!

Intr-o Romanie de cacaciosi, o Romanie in care cei mai multi dintre politicieni fac temenele DNA si mai ales Codrutei Kovesi in speranta ca vor scapa astfel nu vor avea probleme, atacurile lui SOV indreptate impotriva SRI, a DNA, impresionau si starneau simpatie”.

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author