Published On: vin, Aug 26th, 2016

Rotaru: “Eu cred ca nu de un stadion avem nevoie”

Astazi, in cadrul conferintei de presa a fost adus in discutie subiectul petitiei facute de braileni pentru reabilitarea Stadionului Municipal, insa Rotaru este de parere ca nu avem nevoie de stadion, ci de tineri care sa faca miscare si mai mult de o sala de festivitati sau de o arena care sa foloseasca si activitatilor sportive, dar si celor culturale sau spectacolelor.

“Eu cred ca nu de un stadion avem nevoie, avem nevoie de tot ce inseamna baza sportiva, care exista, care sunt astazi viabile sau mai putin viabile, pentru ca vedeti ce se intampla cu copiii nostri, cu elevii, cu tinerii, care nu mai au conditii unde sa se manifeste… Ori nu mai sunt ore suficiente de sport in scoli, ori exista motive…De ce nu se mai face miscare? La Braila cred ca Stadionul Municipal si Stadionul Progresu pot fi reabilitate si aici trebuie gasita formula plecand de la acel studiu care exista si de la banii care pot fi alocati. Primaria are aptitudinea si chemarea pentru a aloca fonduri pentru sportul si de performanta, si de masa. Eu cred ca primul lucru care trebuie facut la Braila este o sala de festivitati sau o arena de sport care sa aiba valenta multifunctionala, pentru ca facem zilele Brailei pe Faleza Dunarii, dar spatiul este insuficient sau neadecvat. Un spectacol mare nu se poate aduce la Braila pentru ca nu ai conditii nici de sala, nici de stadion. Din punctul asta de vedere trebuie facut ceva care sa imbine si partea de cultura si partea de sport, iar pe  de alta parte cred ca Ministerul Sportului trebuie sa faca ordine din acest punct de vedere. Nu este posibil ca primaria sa solicite de ani de zile Stadioanul de Atletism. Am avut nenumarate interventii in care am solicitat rezolvarea acestei probleme”, a declarat acesta.

Mai mult de atat, social-democratul a mai spus ca primaria doreste sa coordoneze bazele sportive pentru a nu mai exista probleme, insa Ministerul Sportului se opune.

“Daca autoritatea locala si-a exprimat dorinta sa-l aduca catre ea si sa-l gestioneze, de ce se opune Ministerul? De ce nu exista aceasta deschidere pentru a rezolva problema intr-o saptamana, o luna si dureaza de ani de zile? Mi-e greu sa inteleg”, a mai adaugat acesta.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author