Published On: joi, Aug 11th, 2016

PROSTIA FACE CASA BUNA CU DNA

Jurnalistul Ion Cristoiu ii loveste la IQ pe procurorii lui Kovesi: „Nu stralucesc nici moral si nici profesional, activitatea lor peste tot in lume presupunand inteligenta pusa la lucru… Convocatul e intrebat de indata daca n-are de facut un denunt impotriva lui X…de regula, un politician de notorietate, care face parte dintr-o formatiune dusmanita de Politia Politica Prezidentiala sau a carui inhatare va deveni pentru Kovesi prilej de fudulire.”

Ion Cristoiu rupe DNA. Jurnalistul devoaleaza practicile la care apeleaza parchetul lui Kovesi pentru a fabrica dosare. Intr-un editorial intitulat „Culmea mizeriei morale in Romania condusa de Institutiile de forta: Cultivarea Delatorului ca Model de urmat”, Cristoiu arata ca peste tot in lume combaterea coruptiei presupune inteligenta pusa la lucru, in timp ce in Romania procurorii DNA nu stralucesc nici moral si nici profesional, fiind preocupati doar de smulgerea denunturilor.

In ediorialul postat pe siteul propriu – cristoiublog.ro – jurnalistul dezvaluie ca cel convocat la DNA este intrebat din start daca nu are de facut un denunt, fie impotriva unui politican care nu este agreat de Politia Politica Prezidentiala, fie impotriva unui politician a carui inhatare va deveni pentru Laura Kovesi „prilej de fudulire” in presa de casa. De asemenea, Ion Cristoiu subliniaza ca DNA nu vizeaza descoperirea si sanctionarea marilor afaceri de coruptie sau demontarea unor retele mafiote, ci urmareste doar vanarea unor politicieni cunoscuti. Iar asta intrucat anchetarea lor intretine gloria DNA si cultul personalitatii Codrutei Kovesi.

Iata un fragment din editorialul lui Ion Cristoiu:

„Mai mult, pentru ca procurorii DNA nu stralucesc nici moral si nici profesional, activitatea lor – peste tot in lume presupunand inteligenta pusa la lucru, consta doar in a face rost de un denunt.

Astfel se explica o realitate despre care multi dintre cei convocati la DNA vorbesc, daca nu fatis, atunci macar in culise:

Convocatul e intrebat de indata daca n-are de facut un denunt impotriva lui X.

X e, de regula, un politician de notorietate, care face parte dintr-o formatiune dusmanita de Politia Politica Prezidentiala sau pur si simplu un politician a carui inhatare va deveni pentru Codruta Kovesi prilej de fudulire la Digi Tv sau pe site-urile conduse de acoperitii din presa.

Uneori cel convocat e un tip demn, care nu vrea sa se coboare la nivelul unui paduche moral.

Prin urmare, respectivul refuza tirgul propus de procuror, ba chiar uneori rezista santajului practicat de procuror.

Alteori cel convocat e un bandit care s-a imbogatit postdecembrist prin relatii cu politicienii ajunsi demnitari.

Acesta accepta bucuros tirgul propus de procuror:

Denuntul facut politicianului vanat de Politia politica in schimbul dreptului de a se intoarce linistit acasa, pentru a-si putea cheltui mai departe averea dobindita prin jaf.

E aici, desigur, un aspect de esenta al falsului de proportii reprezentat de asa-zisa Lupta impotriva coruptiei.

DNA nu urmareste descoperirea si sanctionarea unor mari afaceri de coruptie sau demontarea unor Retele Mafiote, astfel incat banii publici de la stat sa se intoarca la stat.

DNA urmareste vanarea lui X si a lui Y.

A liderilor politici de notorietate, din simplul motiv ca anchetarea unui nume sonor, convocat chiar pentru un fleac, intretine gloria DNA si cultul personalitatii lui Codruta Kovesi.

Un alt tip de denuntator e cel care se prezinta singur la DNA pentru a face o delatiune.

Acesta e una dintre persoanele minate de dusmanii violente fata de un politician sau de frustrari ca vecinul e mai pricopsit decat el.

In Romania de azi, li se spune denuntatori la DNA.

In realitate ei sunt pur si simplu delatori.

Si-n ipostaza de delatori denuntatorii la DNA sunt, ca toti delatorii din Istorie, niste paduchi morali.

Spre deosebire de paduche, omul a fost inzestrat cu capacitatea de a-si justifica tot ce face.

Din toate timpurile delatorul s-a justificat fie prin salvarea propriei pieli, fie prin asumarea unei datorii inalte.

Datoria de a fi patriot, datoria de a fi revolutionar, datoria de a lupta impotriva dusmanului in general, datoria de a lupta impotriva dusmanului de clasa, datoria de a lupta impotriva coruptiei.

Indiferent de motiv, delatiunea a fost si ramane un act tipic de mizerie morala.

Mai ales ca deseori, dupa trecerea timpului, delatorii unei anume perioade sunt considerati drept ceea ce sunt:

Niste ticalosi”.

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-