Published On: mie, Aug 10th, 2016

Polita RCA nu este obligatorie / Niciun politist nu are dreptul sa va amendeze

In urma unei amenzi in valoare de 630 de lei primita de un sofer, pe motiv ca nu avea polita RCA la el, conducatorul auto a facut contestatie in instanta, iar magistratii de la Judecatoria Simleul Silvanei, au demonstrat ca nicio lege nu prevede obligativitatea conducatorilor auto de a avea asupra lor polita de asigurare.

Magistratii i-au dat dreptate soferului, intrucat articolul 147 din H.G 1391/2006 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Ordonantei de Urgenta 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice, precizeaza: “Conducatorul de autovehicul sau de tramvai este obligat sa aiba asupra sa actul de identitate, permisul de conducere, certificatul de inmatriculare sau de inregistrare si, dupăa caz, atestatul profesional, precum si celelalte documente prevazute de legislatia in vigoare”.

De asemenea, in articolul 101, alin. 1, din OUG 195/2002 arata ca se sanctioneaza cu amenda, nerespectarea obligatiei conducatorului de a avea asupra sa documentele specificate in articolul 35, alin.2, in care nu este specificata obligativitatea detinerii politei RCA.

 

Comentarii

comentariu

About the Author