Published On: vin, Aug 5th, 2016

Pensionarii braileni: “Am muncit 40 de ani si meritam abonamentele gratuite” / “Parintii sa faca sacrificii pentru copiii lor”

Abonamentele Braicar oferite de municipalitate batranilor cu pensii mai mici de 1.100 lei a starnit foarte multe controverse, in special in mediul online. Foarte multi braileni s-au declarat deranjati de faptul ca pragul maxim al pensiei a fost majorat si este mai mare decat salariul minim, iar un parinte cu un salariu net de circa 900 lei trebuie sa plateasca pentru abonamentul copilului sau. Dupa comentariile mai dure ale unor tineri o pensionara a dorit sa-si exprime parerea.

Aceasta a contactat reporterii Infobraila si a declarat ca sunt foarte multi pensionari braileni care circula pe jos pentru sanatatea lor si ca circula cu autobuzele doar pe distante mari. Mai mult batrana sustine ca pensionarii au muncit 30-40 de ani si jumatate din pensie o dau pe medicamente, motiv pentru care gratuitatea primita este binevenita. Aceasta sustine ca parintii trebuie sa faca eforturi pentru copii lor daca “i-au facut” si crede ca elevii in timpul vacantei de vara ar trebui sa munceasca pentru a-si asigura bani de abomanament si de buzunar. Aceasta critica elevii care isi dau alocatia pentru tigari, bautura si taxiu si pierd vreme pe bulevard facand mizerie. Totusi, nu trebuie sa generalizam si sa fie etichetati toti elevii in acest mod, pentru ca astfel de cazuri sunt izolate, ceea ce nu se poate spune si despre cazurile in care batranii circula pe jos. O dovada de incontestat ca introducerea tuturor elevilor in categoria celor care beau, pierd noptile si fac mizerie este reprezentata de rezultatele foarte bune ale acestora la examenul de Bacalaureat din ultimii ani, cand Braila a avut printre cele mai mari rate de promovabilitate.

Sa mai stiti ca si ei au muncit 25-30-40 ani, iar jumatate din pensie o dau pe medicamente. Si ei au crescut copii cu mari eforturi si fara facilitati. Daca le-ai dat viata, trebuie sa te sacrifici. Parintii trebuie sa faca eforturi pentru copii daca le-au dat viata… nu altii sa le poarte de grija.

Este foarte usor sa judeci pe altii. Sa stiti ca pensionarii si-au asigurat pensile in timpul vietii asa cum si actualii salariati isi asigura o pensie ce li se va convini la timpul respectiv, ei nu asigura pensiile celor din trecut.

Iar elevii trebuie invatati de mici cu obiectul muncii si in vacanta mare trebuie sa lucreze indifferent unde si ce, pentru a-si asigura bani de abonament si de buzunar”, a spus batrana. 

Comentarii

comentariu

About the Author