Published On: mar, Aug 2nd, 2016

O braileanca a fost infectata cu virusui West Nile / Cazul la data aparitiei nu a fost facut public

O batrana de 75 de ani, din comuna Galbenu a fost infectata cu virusul West Nile. Medicii au intrat in stare de alerta la putin timp dupa femeia a ajuns la spital simtindu-se foarte rau, iar dupa mai multe analize efectuate la Institutul National de Cercetare si Dezvoltare pentru Microbiologie si Imunologie “Cantacuzino” s-a confirmat ca femeia era infectata cu virusul West Nile.

“Este un singur caz, nu puteam induce starea de panica in randul populatiei. De exemplu, in 2015 nu a fost niciun caz. In urma intregii anchete din acest caz nu s-au indentificat suspiciuni rezonabile ca ar fi vorba de o raspandire a virusului West Nile. Daca erau 4-5 cazuri, in colturi diferite ale orasului, le faceam publice.A fost confirmat serul I, s-a luat si serul II, persoana este externata si asteptam sa vedem analiza si pe serul II, care este la laborat in momentul de fata”, a declarat Gabriel Ciochina, directorul DSP Braila pentru un blog brailean.

Ce este virusul West Nile?

Virusul West Nile este un virus din familia Flaviviridae, care se gaseste atat in regiunile tropicale cat si in cele temperate. Principala cale de infectie la om este prin muscatura unui tantar infectat. Dar, virusul West Nile nu se transmite de la om la om, nu se ia prin atingere sau sarut. Totusi, virusul West Nile este si o cauza de boala febrila care, ocazional, determina meningita aseptica si encefalita severa, infecţii frecvente in randul copiilor si batranilor.

Sindromul de febra determinat de virusul West Nile se deosebeste de alte sindroame prin apariţia frecventa a unei erupţii maculopapulare, concentrata pe trunchi si a unei adenopatii (inflamarea ganglionilor).

Comentarii

comentariu

About the Author