Published On: lun, Aug 1st, 2016

Marian Dragomir: “De ce sa facem curatenie cand indivizi fara bun simt, fara educatie, arunca gunoiul in locurile deja curatate de noi?” / “Ce imi recomandati pentru a rezolva aceasta problema?”

In ultima perioada in municipiu s-a desfasurat o campanie de curatare a orasului, printre care si faleza Dunarii. La putin timp dupa ce faleza Dunarii “se schimbase la fata”, nesimtirea unor braileni a facut ca gunoaiele sa revina. Din aceasta cauza Marian Dragomir, edilul-sef al Brailei, a facut apel la cetateni, pe o parte la bunul simt al acestora, iar pe de alta parte le-a cerut sfatul. Dragomir i-a rugat pe braileni sa-i ofere solutii pentru ca astfel de fapte sa inceteze.

Am inceput curatenia la intrarile in oras, pe Faleza Dunarii si urmeaza sa intram in cartiere. Se vede ca am inceput, se vede Dunarea si vreau sa continuam.

Ma intreb: De ce sa facem curatenie cand indivizi fara bun simt, fara educatie, arunca gunoiul in locurile deja curatate de noi? Pana cand? Amenzile date de Politia Locala nu ii sperie.

Ce sa le facem?

Cum ma puteti ajuta?

Ce imi recomandati?”, a scris acesta pe un site de socializare.

La scurt timp dupa postare, sute de braileni si-au exprimat parerea si i-au oferit tanarului primar diferite solutii pentru a remedia aceasta problema. Printre aceste propuneri se numara: “Camere video si Agenti de Paza…si cand fac mizerie hop ameda…se vedeti ce curat o sa fie!”, “Cei care sunt prinși sa fie fotografiați și dați pe prima pagina a unui ziar local și amenzi mai mari”, “Eu cred ca ar trebui sa fie mai multe containere si maturatorii sa fie prezenti in zona aceea. Facandu-se curat zilnic poate asa vom reusi sa-i dezvatam sa mai arunce gunoiul. Am vazut de multe ori maturatori care nu-si fac treaba,stau in scarile de bloc sau la umbra pomilor (cum ii vad eu zilnic in spatele blocului ca nu fac nimic si asculta manele la telefon) si nu-i controleaza nimeni,pur si simplu ne sfideaza. Si mai multe cosuri,dar nu modelul celor montate acum ca se fura lantul si cutia aceia din tabla.Am vazut ca s-au montat pe Dorobanti cateva si a doua zi erau dezmembrate si nu se mai putea pune gunoiul in ele.Succes domnule primar si nu ezitati sa ne cereti parerea un lucru extraordinar de bun!”, “Curatenia pe faleza ar fi trebuit inceputa tocmai cu aceste locatii, focare de mizerie si fum. Dar nu, Primaria mai scoate la licitatie inca 9 amplasamente, ca si cum n-ar fi suficiente locatii de vara cu specific de alimentatie publica. Cum sa "aerisim" faleza dac-o umplem de gunoaie, fum si miros de ulei ranced? Oare la Galati, pe faleza, nu se servesc mici? Ba da, dar se prepara intr-o bucatarie dotata cu echipamente specifice de captare a fumului”, etc. 

Comentarii

comentariu

About the Author