Published On: mar, Aug 9th, 2016

GALERIE FOTO: Momente de groaza pentru locuitorii din Visani / Un incendiu de vegetatie a fost aproape de a inghiti mai multe gospodarii

Ieri, in jurul orei 13:30, locuitorii din Visani au trecut prin momente de groaza dupa ce un incediu puternic a inghitit platforma de gunoi aflata la iesirea din localitate. Focul s-a extins cu repeziciune, deoarece platforma era inconjurata de vegetatie uscata. Cauzele de la care a pornit incendiul nu au fost stabilite, dar primarul impreuna cu localnicii sustin ca acesta ar fi pornit de la o tigara aruncata la intamplare. Totusi, ISU Braila nu s-a pronuntat care este cauza si a demarat cercetarile pentru a stabili cu exactitate de la ce a pornit incendiul.

La fata locului s-au deplasat de urgenta pomperii din Faurei cu trei autospeciale. Chiar daca au ajuns rapid la locul incendiului, interventia a fost una extrem de dificila, deoarece pompierii veneau de la alt incendiu de vegetatie ce avusese loc in Faurei si nu mai aveau suficienta apa, iar comuna Visani nu este racordata la o retea de apa. In ciuda dificultatii ridicate, pompierii, ajutati de localnici, au reusit sa potoleasca valvataiele focului dupa aproximativ cinci ore.

Din fericire nu au existat victime, dar localnicii au trecut prin momente de groaza si au stat cu frica in san, deoarece flacarile s-au apropiat periculos de mult de casele lor.

Trebuie mentionat faptul ca in cursul zilei de ieri, la nivelul judetului au fost inregistrate 6 incendii de vegetatie, dar cel din Visani a fost de cel mai mare.

Comentarii

comentariu

About the Author