Published On: mar, Aug 23rd, 2016

Festivalul de Teatru “Zile si Nopti” va debuta cu o piesa despre Braila si braileni

Anul acesta, a X-a editie a Festivalului “Zile si Nopti” de teatru la Braila se va desfasura intre 19 si 25 septembrie si va avea ca tema “Teatrul intre poveste si criza”. 

Spectacolul Suntrack (In cautarea sunetului pierdut intr-un oras cu soare) in regia lui Radu Afrim, ce va fi jucat in premiera, va fi cel care va deschide festivalul, desfasurandu-se in Sala Mare a Teatrului Maria Filotti, incepand cu orele 18.00.

Piesa este dedicata brailenilor si orasului Braila, fiind transpuse sunetele colectate de regizor si scenarista din satele strabatute de dincolo de Dunare.

“Am vrut sa fac un spectacol cu oameni ai locului. Ce au in comun toti acestia ? Canta. Muzica lor sau a altora. N-am vrut sa acopar toate ”sunetele” locului. Si mai ales nu m-am lasat coplesit de gloria trecutului muzical al Brailei. Am incercat sa inteleg oferta prezentului. Si s-o accept. Spectacolul e un fel de docu-fiction inocent, facut in mare parte cu oameni care n-au mai calcat pe scena teatrului. Care fac echipa perfecta cu actorii de la Casa Rally. Impreuna cu scenografa am batut satele de dincolo de Dunare in cautarea unor sunete. Ne-am dat seama ca am strans material de un documentar lung. In ”Suntrack” e folosita o mica parte. Importanta a fost intalnirea. Si faptul ca acesta poate fi inceputul unui proiect de lunga durata al teatrului, despre Braila si lumea Dunarii. Cu o sacosa de nostalgie si un geamantan de responsabilitate in fata prezentului”, a povestit Radu Afrim intr-un comunicat de presa.

Impreuna cu piesa va avea loc si deschiderea oficiala a teatrului.

Prima seara a festivalului se sfarseste cu spectacolul “O noapte Umorista” ce se va desfasura incepand cu orele 22.00 la Sala Avangarde.

Intregul program al festivalului poate fi vazut aici

Comentarii

comentariu

About the Author