Published On: joi, Aug 11th, 2016

E oficial / Incepand cu anul scolar 2016-2017 elevii din clasele a XI-a si a XII-a vor primi manuale gratuite

Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice a anuntat prin intermediul unui comunicat de presa ca incepand in anul scolar 2016-2017 elevii din anii terminali, din clasele a XI-a si a XII-a, vor primi manuale gratuite pentru toate disciplinele. Potrivit numerelor oficiale este nevoie achizitionarea a peste 3,3 milioane de manuale, pentru care se va plate aproximativ 3,9 milioane lei.

"In urma aprobarii de catre ministrul Mircea Dumitru a procedurii de asigurare a manualelor gratuite pentru elevii claselor a XI-a si a XII-a, Ministerul Educatiei achizitioneaza necesarul total de circa 3.600.000 de manuale. Pentru 3.300.000 de titluri, oferta ferma a editurilor, negociata saptamana trecuta, acopera solicitarile unitatilor de invatamant. Pentru alte circa 300.000 de titluri, scolile vor alege dintre manualele pentru care exista oferta ferma iar ministerul le va achizitiona. Suma totala de achizitie negociata si agreata este de aproximativ 30 milioane lei", se anunta intr-un comunicat al Ministerului.

In cursul acestei saptamani urmeaza ca editurile sa primeasca comenzile exacte, iar contractele vor fi semnate saptamana viitoare de fiecare inspectorat scolar judetean.  Mai mult, Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a cerut celor doi secretari de sta ce se ocupa de achizitia manualelor sa finalizeze procedurile de achizitie in termenele stabilite, pentru e nu existat probleme la inceput noului an scolar.

Comentarii

comentariu

About the Author