Published On: joi, Aug 11th, 2016

Dragomir: “Vrem sa promovam actul de cultura si nicidecum maneaua”

Ideea teatrului in aer liber a generat multe discutii in ultima luna, in care initiatorul acestei idei, Marian Dragomir a fost sustinut sau blamat de catre braileni, spunand ca teatrul nu se poate juca in fata spectatorilor care mananca mici si scuipa seminte, ori ca e un act de cultura ce poate aduce acea categorie de braileni mai aproape de teatru.

Astazi in cadrul conferintei de presa, primarul a fost acuzat , ca” l-ar fi luat gura pe dinainte” si ca ar fi trebuit sa se intereseze de detaliile tehnice, iar acesta a incercat sa isi explice scopul ideii. Dragomir doreste braileni civilizati intr-un oras cultural, care sa stea departe de manele si de subiectele de scandal.

“Pe mine nu ma ia gura pe dinainte. Sunt proiecte pe care municipalitatea si le asuma, pe care vrea sa le faca, dar repet, conditiile in care desfasuram aceste proiecte sunt cele ale unui bun simt, ale unui dialog. In situatia actuala, am avut o discutie cu domnul director, care mi-a explicat ce inseamna teatrul dramatic, ce inseamna piesele pe care ei le fac in acest teatru, ce presupune din punctul dansilor de vedere un anumit tip de teatru pe care il poti prezenta in strada publicului, care trebuie sa fie si interactiv . Urmeaza sa avem o discutie si cu actorii , pentru ca nu vine primarul niciodata sa impuna o piesa sau un anumit tip de spectacol, ci lucrurile acestea trebuie sa le facem de comun acord. Mai mult de atat, pana cand vom alege impreuna cu actorii, chiar la propunerea lor o perioada, un timp, un tip de piese…vom aduce si alte trupe din alte orase, care sunt specializate pe tipul acesta de teatru si nu este vorba de a impune ceva, de a obliga ci de a veni cu o simpla initiativa ce are ca scop promovarea teatrului, actului de cultura si in niciun caz maneau sau toate aceste modalitati de care din pacate societatea este captivata. Vrem sa ducem mai mult actul de cultura catre cetateni, sa promovam teatrul si toate institutiile de cultura din Braila. Acesta este si motivul pentru care am suplimentat bugetul pentru Festivalul de teatru Zile si Nopti cu doua miliarde de lei vechi, tocmai pentru a sustine teatrul si nu pentru a impune ceva. Acesta este si motivul pentru care o sa purtam in continuare o discutie, pentru ca acest festival sa se desfasoare ca si in anii anteriori”

Comentarii

comentariu

About the Author