Published On: mie, Aug 17th, 2016

Dragomir vine cu o noua solutie pentru a-i pedepsi pe cei care arunca gunoiul pe spatiul public: Munca in folosul comunitatii

Ieri, in cadrul unei conferinte de presa, primarul Marian Dragomir a declarat ca in aceasta perioada au fost aplicate un numar record de sanctiuni persoanelor care arunca gunoiul pe domeniul public. Totusi, acesta sustine ca in multe cazuri amenda nu este o solutie, pentru ca persoanele respective nu platesc amenda, iar Primaria nu are de unde sa recupereze banii, pentru ca aceste persoane nu muncesc si nu au niciun bun pe numele lor, motiv pentru care Dragomir a venit cu o noua solutie: munca in folosul comunitatii. In acest sens, ieri, s-a facut primul pas cand edilul sef a semnat un document in fata presei prin care cere acest lucru in cazul unui brailean care a adunat in ultimii ani 3 amenzi, in valoare totala de 894 lei.

“Au fost identificate si amendate foarte multe persoane care arunca gunoiul pe domeniul public, cred ca este un numar record de sanctiuni aplicate in aceasta perioada, dar constatam uneori cu tristete ca ei nu platesc, sau Primaria nu are de unde sa recupereze. Si atunci noi trebuie sa facem alti pasi si am sa semnez in conferinta de presa, in fata dvs, un prim astfel de document.

Catre Judecatoria Braila, sectia Civila

Subscrisa Primaria municipiului Braila (…) formulam prezenta cerere de transformare a sanctiunii amenzii, cu prestarea unei activitati in folosul comunitatii, avandu-se in vedere amenzile primite de numitul S.I. care nu are bunuri urmaribile, nu realizeaza venituri si nu exista posibilitatea executarii silite si solicitam instantei sa dispuna inlocuirea sanctiunii amenzii stabilita prin mai multe procese verbale, cu sanctiunea obligarii acestuia la prestarea unei activitati in folosul comunitatii.

Cred ca sunt lucruri legate de normalitate. Noi, Primaria municipiului Braila, intervenim si facem curatenie, dar trebuie sa o si pastram cu totii, pentru ca aceasta curatenie se face din bani publici si trebuie mentinuta in continuare de noi toti, ca sa nu cheltuim alti bani, pentru a avea curatenie in oras”, a spus Marian Dragomir.

Mai mult, acesta a adaugat ca in cazul in care persoanele respective vor refuza munca in folosul comunitatii, munca in folosul comunitatii se va transforma in zile de inchisoare, chiar daca aceasta procedura este una greoaie: “Sunt niste proceduri greoaie, e adevarat, dar eu sunt dispus sa le urmam. Pe mine nu ma intereseaza sa ajungem la acest nivel, dar ma intereseaza ca persoanele acestea care au facut mizerie in oras si nu si-au platit amenzile, sa vina sa faca acum curatenie, ca data viitoare sa inteleaga si sa nu mai arunce gunoiul.”

Comentarii

comentariu

About the Author