Published On: mie, Aug 3rd, 2016

Curaj la drum lung / Un barbat a pornit in calatorie cu un permis de conducere fals

Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galati-rutier efectueaza cercetari pe numele unui cetatean din R. Moldova, care a prezentat la controlul de frontiera un permis de conducere fals.

Ieri, in jurul orei 09.00, s-a prezentat in Punctul de Trecere a Frontierei Galati-rutier, pentru efectuarea formalitatilor necesare trecerii frontierei, cetateanul moldovean Niculae M., in varsta de 27 de ani, care conducea un autoturism Volskwagen Passat, inmatriculat in Bulgaria.

La controlul de frontiera, pe langa documentele necesare trecerii frontierei, la solicitarea politistilor, tanarul a prezentat si permisul de conducere.

Avand suspiciuni asupra autenticitatii permisului de conducere, politistii de frontiera au efectuat verificari suplimentre in urma carora au stabilit faptul ca documentul nu indeplineste conditiile de forma si de fond ale unuia autentic, acesta find fals. Totodata politistii au mai constatat faptul ca barbatul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Cu privire la cele constatate Niculae M. a declarat ca permisul de conducere prezentat la controlul de frontiera l-a obtinut, cu ajutorul unei persoane pe care a cunoscut-o in Italia, contra sumei de 1.200 de euro fara sa aiba cunostinta ca acesta ar fi fals.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari pe numele tanarului sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere.

Comentarii

comentariu

About the Author