Published On: joi, Aug 11th, 2016

Cod galben de vijelii si vant puternic in 15 judete, inclusiv Braila

temp_judete_cod_galben_furtuni_infobrailaAdministratia Nationala de Meteorologie a emis in urma cu putin timp o avertizare cod galben de furtuni insotite de descarcari electrice si vant puternic in mai multe judete, inclusiv Braila. Avertizarea este valabila in intervalul 11 august, ora 22 – 12 august, ora 10:00.

In intervalul mentionat, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in cea mai mare parte a Munteniei, sudul si centrul Moldovei, precum si in zona Carpatilor de Curbura si estul Carpatilor Meridionali. Vor fi averse, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si izolat grindina. Cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 40…50 l/mp.

Totodata, manifestari ale instabilitatii atmosferice vor fi si pe parcursul zilei de joi, 11 august, in vestul, centrul si nordul tarii, unde vremea se va raci, in timp ce in sud-est va fi canicula. Vineri, 12 august, vremea va fi instabila mai ales in Transilvania, Oltenia si zona Carpatilor Meridionali, iar in sud-estul tarii temperatura aerului va scadea accentuat.

 

Comentarii

comentariu

About the Author