Published On: vin, Aug 12th, 2016

Ceasul din Piata Traian revine la gloria de alta data / Monumentul istoric va deveni simbolul orasului

Primarul Marian Dragomir a declarat recent intr-o conferinta de presa ca a depus toata documentia necesara pentru ca Ceasul din Centru sa devina marca inregistrata a Primariei Municipiului Braila, implicit va deveni simbolul orasului.

“Avem un simbol al Municipiului Braila, care a fost inclus in patrimoniu pentru prima oara in anul 2008, si pe care am considerat ca este bine sa-l avem si ca marca inregistrata pentru a nu fi vreodata in situatia Parlamentului Romaniei care a fost inregistrat de o persoana fizica. Ma refer la Ceasul din Piata Traian si am depus documentele asa cum mi-am asumat in campania electorala. Este un element de patrimoniu pe care vrem sa il promovam in continuare, sa ne reprezinte in tot ceea ce noi vom face ca municipalitate, sa-l putem prezenta si in tara, dar si in strainatate, la toate festivalurile din orasele cu care suntem infratiti, ca toti cei care viziteaza Braila in viitor sa plece cu un suvenir care poate fi si Ceasul din Piata Traian. El este si in centrul afiselor pentru Zilele Municipiului Braila, asa cum ati observat", a declarat Marian Dragomir.

Monumentul istoric, denumit si "Orologiul de la Dunare", Ceasul din Piata Traian are o istorie foarte bogata, fiind contruit in anul 1909 de catre Carol Sakar. Culoarea alease pentru ceas a fost aleasa pentru a oglindi apele Dunarii, legatura cu fluviul fiind evidentiata si de corabia ce se regaseste la baza ceasului. Monumentul are 11 metri inaltime si a fost construit din metal sudat si turnat.

Comentarii

comentariu

About the Author