Published On: mar, Aug 23rd, 2016

Ce conditii clasifica Braila in rangul III al municipiilor?

Braila a fost clasificata ca si municipiu de rang III, guvernul reclasificand toate orasele in functie de: sistemele de transport detinute (autostrada, gara, magistrala feroviara, aeroport), populatie, institutii regionale si judetene, facultati, spitale sau institutii culturale.

Rangul I il detine Bucurestiul, fiind capitala si totodata un municipiu de importanta europeana. Apoi urmeaza orasele de rang II, care se clasifica astfel deoarece indeplinesc urmatoarele conditii: o populatie de peste 250.000 de locuitori , minim o universitate cu peste 10.000 de studenti sau cu specializare unica pe tara, institutii de interes national, spitale de categorie I si II cu monoprofil de nivel de competenta inalta, precum si institutii nationale de cercetare si dezvoltare. Cluj Napoca, Constanta, Timisoara, Craiova si Iasi sunt orasele de rang II.

In categoria oraselor de rang III se incadreaza Bacau, Arad, Pitesti, Brasov, Oradea, Botosani, Buzau, Braila, Galati, Targu Mures, Baia Mare, Drobeta-Turnu-Severin, Satu Mare, Piatra Neamt, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Sibiu si Suceava, iar conditiile pe care le indeplinesc sunt: peste 100.000 locuitori, accesibilitate la sistemele de transport, minim o universitate, spitale de categotia III, IV sau V, institutii de interes judetean sau supar-judetean, minim o entitate de Inovare si Transfer Tehnologic.

 

 

Comentarii

comentariu

About the Author