Published On: vin, Aug 12th, 2016

„Caravana filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale” revine la Braila, in Parcul Monument

Si in acest an, „Caravana filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale" va reveni la Braila, in Parcul „Monument" cu proiectii de film romanesc, omagiind personalitatile artistice nascute in orasul de pe malul Dunarii. Daca, anul trecut, „Caravana filmului romanesc" a prezentat filme celebre, omagiind creatia actorilor originari din Braila – Vasilica Tastaman, Stefan Mihailescu Braila si Catrinel Dumitrescu – anul acesta personalitatile brailene celebrate sunt actrita Victoria Cocias, regizorul Dan Chisu si scriitorul Panait Istrati.

Iubitorii de film sunt invitati, vineri, 12 august, cu incepere de la ora 20.30, la vizionarea filmului realizat de regizorul Radu Gabrea, „O poveste de dragoste, Lindenfeld", ai carui protagonisti sunt Victoria Cocias si Victor Rebengiuc. Tot vineri, de la ora 22.00, va fi proiectat cel mai recent film regizat de Dan Chisu, „Bucuresti NonStop".

Programul va continua duminica, 13 august, de la ora 20.30, spectatorii fiind invitati sa vizioneze interesanta adaptare cinematografica a romanului scris de Panait Istrati, „Kyra Kyralina", regia: Dan Pita, producatorul fiind braileanul Vlad Paunescu, care a produs filmul cu o casa de productie celebra in Europa si in lume: Studiourile Castel Film.

Din distributia acestor filme fac parte importanti actori ai scenei si filmului romanesc: Victor Rebengiuc, Victoria Cocias, Ion Caramitru, Florin Zamfirescu, Ion Besoiu, Adrian Titieni, Gheorghe Ifrim, Alexandru Papadopol, Iulia Dumitru, Corneliu Ulici, Iulia Cirstea, Mircea Rusu.

Scopul „Caravanei filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale", proiect aflat in al patrulea an de existenta, este acela de promova filmul romanesc din toate timpurile, aducand un omagiu cinematografiei nationale si cineastilor romani, fiind singura caravana care promoveaza exclusiv filmul romanesc.

Filmele prezentate de „Caravana filmului romanesc" la Braila au loc in cadrul unui eveniment mai amplu: Zilele Municipiului Braila. In acest an, Zilele Municipiului Braila vor fi marcate de manifestari pentru toate gusturile, de la Carlas Dreams, DJ Project la Margareta Clipa si Maria Dragomiroiu, de la Festivalul national de dans popular „Lina Chiralina" la parada masinilor de epoca, jocuri si concursuri marinaresti sau targul national al anticarilor si buchinistilor, evenimentele aduna aproximativ 1.000 de artisti din tara si din strainatate, care vor evolua in 15 locatii din Braila. Principalele locatii in care se vor desfasura evenimentele sunt: Faleza Dunarii, Platoul si Parcarea Primariei, Parcul Monument, Oraselul Copiilor, Parcul ZOO, Gradina Publica, Piata Traian, Parcarea Braila Mall, Parcul Caporal Musat, Parcul Dinamo, CNIPT, Calea Galati, Parcul Lacul Dulce si Vidin – rondou, vis a vis de Liceul Progresul.

Spectatorii din Municipiul Braila sunt invitati pentru proiectiile de film in Parcul „Monument", vineri, 12 august si duminica, 14 august, cu incepere de la orele 20.30.

La proiectia filmului „O poveste de dragoste, Lindenfeld" vor fi prezenti actrita Victoria Cocias si regizorul Radu Gabrea.

Accesul publicului este liber.

Comentarii

comentariu

About the Author

-