Published On: vin, Aug 5th, 2016

Braila la coada clasamentului oraselor vizitate de turisti straini

Tara mare, turisti straini putini. De 2 ori mai putini turisti straini in Romania decat in Ungaria, de 4 ori mai putini decat in Cehia, mai putini chiar si fata de Bulgaria.

Romania a primit cele mai uluitoare cadouri de la natura, insa dovedim ca nu stim sa taiem bilete, sa punem masa si sa facem patul asa cum se cade pentru turisti. 2 din 10 turisti care au vizitat Romania au fost turisti straini in anul 2015.

Romania este printre statele cu cei mai putini turisti straini inregistrati in structurile de primire turistica, aproximativ 2 milioane de persoane, locul 23 in Uniunea Europeana, potrivit ultimelor date furnizate de Eurostat. Tara noastra este depasita de state precum Bulgaria – 3 milioane de persoane, Ungaria – 5 milioane de persoane sau Cehia cu 8 milioane de persoane” sustine Andreea Paul.

In topul judetelor vizitate de turisti straini judetul Braila este in partea de jos a clasamentului, fiind pe locul 33 din 42 de judete, cu 3984 de turisti. Municipiul Bucuresti se afla in fruntea clasamentului destinatiilor preferate de straini cu aproape 1 milion de persoane – 44% din numarul de sosiri ale turistilor straini in structurile de primire turistica la nivel national. In topul preferintelor turistilor straini se afla si judetele: Brasov cu peste 158 de mii de persoane, Sibiu cu peste 110 mii de persoane si Mures cu 92 de mii de persoane.

La polul opus, cu cel mai mic numar de sosiri ale turistilor in structurile de primire turistica, se afla judetele:  Giurgiu cu 2.231 de persoane, Vrancea cu 1.935 de persoane si Teleorman cu 1.478 de persoane.

Turismul are in Romania si la nivel local, chiar in conditiile actuale de infrastructura si de cazare, un potential imens nevalorificat. In Romania – o tara cu sute de obiective turistice absolut unice in lume, vin putin peste 2 milioane de turisti straini anual.

Comentarii

comentariu

About the Author

-