Published On: vin, Aug 5th, 2016

Apelul “Soferului Mortii” a fost respins si ramane in spatele gratiilor / Procesul va incepe in luna septembrie

Marius Negoita, agentul de paza care a provocat cea mai mare tragedie vazuta de Braila, in ultimii zeci de ani, ramane in spatele gratiilor. La finalul lunii iulie, pe 27, magistratii Judecatorii Braila au decis mentinerea arestarii preventive a inculpatului, care a fost trimis in judecata pentru uciderea din culpa a 5 braileni care asteptau autobuzul in statia de pe strada Ramnicu Sarat. Agentul de paza in varsta de 26 de ani a contestat aceasta sentinta la instanta superioara, dar magistratii Tribunalulului Braila nu au considerat justa contestatia acestuia respingandu-i-o, motiv pentru care Negoita va ramane pentru inca 60 de zile in Arestul IPJ.

Procesul autorului tragediei este programat sa inceapa la jumatatea lunii septembrie. Mai mult, daca initial, daune morale au fost solicitate de rudele unei singure victime in valoare de 1,25 milioane de euro, acum cer daune 20 de parti civile, inclusiv Serviciul de Ambulanta Judetean si Spitalul Judetean de Urgenta Braila.

Marius Negoita este acuzat, ca in dimineata zilei de 4 aprilie 2016, a intrat pe contrasens in timp ce se deplasa la serviciu. Acesta a patruns pe contrasens cu viteza de 115 km/h si a intrat in statia de autobuz de la TUG curmand viata a 5 oameni. In urma anchetelor medicilor a rezultat ca barbatul sufera de afectiuni neuroligige, dar in momentul in care s-a produs accidentul avea discernamant. Procurorii care se ocupa de caz pot cere ca Negoita sa fie tratat de medici specialisti in afectiunile neurologice.

Comentarii

comentariu

About the Author