Published On: joi, Aug 18th, 2016

ANL-uri pentru medicii rezidenti si specialisti ce vor sa profeseze in Braila

Astazi, in  cadrul unei conferinte de presa, Chiriac a dezbatut problema timpului de asteptare de la UPU, motivand lipsa medicilor. Astfel, acesta din dorinta de a atrage cat mai multi medici tineri in Braila, a demarat procedurile de finalizare a ANL-urilor ce se afla in constructie pe Soseaua Buzaului, apartamentele fiind destinate in primul rand medicilor rezidenti ce vor sa vina in Braila, dar si pentru medicii specialisti veniti din alte orase.

“Noi tot facem cereri la Ministerul Sanatatii, e o procedura in care scoatem posturi la concurs, iar dupa cum bine se stie, medicii rezidenti vin pe posturi in urma concursurilor, iar dupa ce isi termina rezidentiatul pleaca in strainatate. Am vorbit si cu directorul de la ANL, pentru ca aceste apartamente pot fi o facilitate de a atrage medicii la Braila. Apartamentele sunt foarte frumoase, cu doua si trei camere. Asa ca se pot muta si pot avea si job-ul foarte aproape, dat fiind faptul ca aceste apartamente se construiesc pe Soseaua Buzaului. Apartamentele ar trebui finalizate pana in noiembrie, ceea ce nu cred…dar totusi sper ca pana in primavara sa fie gata. In momentul de fata, intre 6 si 8 medici si-au depus cererile pentru ANL”, a declarat acesta.

Seful judetului a mai precizat ca termenul de finalizare a lucrarilor ANL este scris doar in contract si ca ar fi ideal daca s-ar reusi duce la bun sfarsit pana in primavara.

Comentarii

comentariu

About the Author