Published On: mar, Iul 12th, 2016

Virusul Zika a ajuns in Romania / A fost confirmat la o femeie care a circulat in Martinica

Primul caz de infectie cu virusul Zika a fost confirmat si in Romania, la o femeie in varsta de 27 de ani, care a calatorit recent in Martinica, aceasta fiind in spital, in afara oricarui pericol, a anuntat Ministerului Sanatatii.

Tanara s-a prezentat la spitalul “Victor Babes” a doua zi dupa revenirea in tara pentru a i se recolta probe. Rezultatele analizelelor au fost confirmate atat la Victor Babes, cat la si Cantacuzino. Pacienta a fost intr-o calatorie in interes de serviciu si a stat o saptamana in Martinica (insula in partea estica a Caraibelor). Pacienta care locuieste in sectorul 6  nu are voie sa ramana insarcinata in urmatoarele 8 luni. In sectorul 3 si 6, autoritatile ar urma sa inceapa o campanie de stropire impotriva tantarilor.

Virusul Zika este transmis prin intepaturi de tantar, astfel ca riscul de transmitere si la alte persoane este minim. Specialistii recomanda celor care calatoresc in zonele endemice sa se protejeze, sa aiba solutii care alunga tantarii, sa se imbrace cu pantaloni si bluze cu maneci lungi, pentru ca nu exista vaccin si nici medicatie profilactiva.

Comentarii

comentariu

About the Author